Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Temetkezési szolgáltatások kulturált körülmények között

Nemrég újabb szalagátvágásra sorakoztak fel Csorna elöljárói, valamint a közszolgáltatást végző vállalkozás dolgozói. – Egy város számára nem is lehet nagyobb büszkeség, amikor a település újabb értékkel gazdagodik – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin a „Jószív” Temetkezési Kft. csornai irendeltségének és ravatalozójának átadásakor.

A 107 millió 764 ezer forint összköltségű beruházás keretében elkészült a ravatalozó, valamint a hozzá tartozó kiszolgáló-létesítmények.
– Azt hiszem, nem kell hangsúlyozni, hogy az átadott épületegyüttes kiemelkedő jelentőségű fejlesztésnek számít – mondta dr. Ladocsy Géza, a „Jószív” Temetkezési Kft. igazgatója. Az új ravatalozó építése 10 millió 600 ezer forintba került, melynek belső díszítéséhez, felszereléséhez az önkormányzat hozzávetőlegesen 1 millió forinttal járult hozzá.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő miután összegezte a Csornát érintő idei fejlesztéseket, bejelentette: A csornai távhőrendszer is korszerűsödni fog, mert hamarosan megérkezik a 68 millió forint értékű támogatási szerződés az önkormányzathoz. – Büszkén állok itt, bár vállalkozásról van szó, de mégis egyfajta közszolgáltatást végeznek a szakemberek. Ha valaki, akkor mi csornaiak tudjuk, hogy milyen a vizes fűben, sárban, hóban vagy kánikulában búcsúzni szeretteinktől, barátainktól. Megérdemeltük ezt a beruházást – hangzott az ünnepségen.
– Hitünk azt tanítja, hogy a halál utazás isten országába. Reményeink szerint a ma átadásra kerülő ravatalozó méltó helye lesz az örök élet felé induló, elhunyt testvéreinknek. Kívánom, hogy az épület alázattal szolgálja nemcsak a gyászoló családokat, hanem minden kedves csornait, aki ellátogat a temetőbe – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin.

Abdai Imre, a csornai kirendeltség vezetője arra emlékeztetett, hogy az építkezés nem ment zökkenőmentesen, de mára lezárhatják a múltat, hisz több mint hatvan esztendő után költözhettek át az Arany János utcából a Szent Antal u. 1. szám alá. A ravatalozó esztétikus, nem hivalkodó épület, mely alkalmas a kegyelem gyakorlására. Újdonságnak számít a papi öltöző is, mely eddig Csornán nem volt jellemző. A járművek rakterében lévő hűtőrendszer – szélsőséges időjárás esetén is – megfelelő feltételeket biztosít az elhunytak más helyszínre való szállítására. A kétbeállású garázs, a kellékraktár és a halotthűtő mind hozzátartoznak a temetői szolgáltatások zavartalan kivitelezéséhez. Az új felvételi irodában sokkal kulturáltabb körülmények között lehet dolgozni, és tudják fogadni a hozzátartozókat. További egyeztetést igényel majd a hamvasztás előtti búcsúztatás vagy az urna átadása a családtagoknak, tehát további változások várhatóak. Korábban az udvaron várakoztak a szolgáltatás igénybe vevő ügyfelek, mostantól viszont zárt térben időzhetnek, míg elintézik ügyeiket. Mostantól lehetőség lesz arra is, hogy a szertartást követően találkozzon a szélesebb rokonság a halotti tor alkalmával.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play