Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Temetkezési szolgáltatások kulturált körülmények között

Nemrég újabb szalagátvágásra sorakoztak fel Csorna elöljárói, valamint a közszolgáltatást végző vállalkozás dolgozói. – Egy város számára nem is lehet nagyobb büszkeség, amikor a település újabb értékkel gazdagodik – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin a „Jószív” Temetkezési Kft. csornai irendeltségének és ravatalozójának átadásakor.

A 107 millió 764 ezer forint összköltségű beruházás keretében elkészült a ravatalozó, valamint a hozzá tartozó kiszolgáló-létesítmények.
– Azt hiszem, nem kell hangsúlyozni, hogy az átadott épületegyüttes kiemelkedő jelentőségű fejlesztésnek számít – mondta dr. Ladocsy Géza, a „Jószív” Temetkezési Kft. igazgatója. Az új ravatalozó építése 10 millió 600 ezer forintba került, melynek belső díszítéséhez, felszereléséhez az önkormányzat hozzávetőlegesen 1 millió forinttal járult hozzá.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő miután összegezte a Csornát érintő idei fejlesztéseket, bejelentette: A csornai távhőrendszer is korszerűsödni fog, mert hamarosan megérkezik a 68 millió forint értékű támogatási szerződés az önkormányzathoz. – Büszkén állok itt, bár vállalkozásról van szó, de mégis egyfajta közszolgáltatást végeznek a szakemberek. Ha valaki, akkor mi csornaiak tudjuk, hogy milyen a vizes fűben, sárban, hóban vagy kánikulában búcsúzni szeretteinktől, barátainktól. Megérdemeltük ezt a beruházást – hangzott az ünnepségen.
– Hitünk azt tanítja, hogy a halál utazás isten országába. Reményeink szerint a ma átadásra kerülő ravatalozó méltó helye lesz az örök élet felé induló, elhunyt testvéreinknek. Kívánom, hogy az épület alázattal szolgálja nemcsak a gyászoló családokat, hanem minden kedves csornait, aki ellátogat a temetőbe – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin.

Abdai Imre, a csornai kirendeltség vezetője arra emlékeztetett, hogy az építkezés nem ment zökkenőmentesen, de mára lezárhatják a múltat, hisz több mint hatvan esztendő után költözhettek át az Arany János utcából a Szent Antal u. 1. szám alá. A ravatalozó esztétikus, nem hivalkodó épület, mely alkalmas a kegyelem gyakorlására. Újdonságnak számít a papi öltöző is, mely eddig Csornán nem volt jellemző. A járművek rakterében lévő hűtőrendszer – szélsőséges időjárás esetén is – megfelelő feltételeket biztosít az elhunytak más helyszínre való szállítására. A kétbeállású garázs, a kellékraktár és a halotthűtő mind hozzátartoznak a temetői szolgáltatások zavartalan kivitelezéséhez. Az új felvételi irodában sokkal kulturáltabb körülmények között lehet dolgozni, és tudják fogadni a hozzátartozókat. További egyeztetést igényel majd a hamvasztás előtti búcsúztatás vagy az urna átadása a családtagoknak, tehát további változások várhatóak. Korábban az udvaron várakoztak a szolgáltatás igénybe vevő ügyfelek, mostantól viszont zárt térben időzhetnek, míg elintézik ügyeiket. Mostantól lehetőség lesz arra is, hogy a szertartást követően találkozzon a szélesebb rokonság a halotti tor alkalmával.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés