Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Térségközponti szerepre törekednek

A település polgámestere mindenekelőtt jó egészséget kívánt a lakosságnak, mert ha azt sikerül megőrizniük, a problémák is könnyebben orvosolhatók. A belediek az előttük álló esztendőben is bíznak térségközponti szerepük megőrzésében, ezért nem ijednek meg a rájuk váró teendőktől. A tavaly aláírt, és idén “tető alá hozandó” szerződésnek megfelelően január 15-én megkezdődött a városi sportcsarnok felújítása, mely érinti a vizesblokkok cseréjét és az épület belső felújítását. Tompáné Balogh Mária 2012-ben is bízik az újabb pályázati lehetőségekben, mert sajnos kisebb tartalékkal kezdték meg az idei évet. Tovább szeretnék erősíteni szervező szerepüket a településen és annak környezetében a lakosság minél jobb kiszolgálása érdekében.

A tűzoltóság már tavaly megkereste a beledi önkormányzatot, hogy tudnának-e helyet biztosítani egy leendő katasztrófavédelmi irodának, melynek  nyitásáról  Sallai Péter tűzoltó alezredessel folytattak tárgyalásokat. Beled, mint a környező települések térségi központja, a kérésre természetesen igent mondott, és örömmel nyugtázzák, hogy a rendőrőrs vagy a munkaügyi kirendeltség mellé újabb feladatot kapnak. A városházának helyet adó emeletes épület alsó szintjén intézhették az emberek a hivatalos ügyeiket, az emeleten pedig régen szolgálati lakások voltak. Mióta a felső szint megüresedett, szívesen  rendelkezésre bocsátják a helyiségeket. Ezeket egyelőre nem alakították át, hisz nem tudják, hogy mekkora termekre lesz igény, de a katasztrófavédelmi iroda céljára felajánlott rész alkalmas a beköltözésre.

Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play