Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tervezzük és álmodjuk meg Kapuvár jövőjét!

– A sikert nem adják olcsón, s ez érvényes az élet bármely területére – fogalmazott Kapuvár újból megválasztott polgármestere. Az eredményeket néha sikertelenség kíséri, mert az ember legjobb akarata ellenére is követhet el hibákat. Mindezek mellett szép négy év van mögöttünk – hangzott a 2014/2019-es önkormányzati ciklus alakuló ülésén.

Hámori György harmadik önkormányzati ciklusát kezdte meg idén októberben. A testület jelentős része kicserélődött, de a városvezető az új tagokkal is ott szeretné folytatni a munkát, ahol abbahagyta. A polgármester reméli, utoljára hangzott el a nyilvánosság előtt, hogy ki-ki milyen párt színeiben indult, mert innentől kezdve csak Kapuvár számít. Szerinte a képviselői munka néha nagyon hálás, máskor pedig hálátlan, mert hiába szeretnének minden problémára megoldást találni, teljes mértékben sosem fog sikerülni, de meg kell próbálni.
Az önkormányzatok a 2013-as feladatalapú finanszírozás óta két forrásból táplálkozhatnak: az egyik az állami forrás, amihez hozzá jönnek a települések saját bevételei. Az összeg kizárólag a város stabil működtetésére elegendő, és talán a kisebb fejlesztésekre. Kapuvár gazdálkodásával nincsenek gondok, ezért folyószámla-hitel igénybevétele nélkül működött a város.
Hámori György 2006-ban 330 millió forintos hiánnyal vette át a települést, s ezzel szemben 2014 végére, előreláthatólag 450 millió forint plusszal számolnak.
– Feltétlenül folytatnunk kell útjaink felújítását, a csapadékvízelvezető-rendszer további korszerűsítését, valamint a lakosság körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő járdafelújítási programot – ismertette legközelebbi terveit a polgármester. Kapuváron nagy reményekkel tekintenek a következő pályázati ciklus elé. Az önkormányzat eddig is száz százalékban támogatta a pályázatokhoz szükséges önerő biztosítását, hiszen enélkül nincs esélye a városnak. Kapuvár meghatározó súllyal szerepel a megyei fejlesztési tervekben. Az elmúlt időszakban nem volt lehetőség a fürdő felújítására, ezért erre mindenképpen számítanak. Szeretnének bentlakásos idős otthont építeni, hogy a rászorulókat ne kelljen távoli helyre költöztetni. A fiatalok életkezdésének megkönnyítésre ún. „fecskeház” rendszerben gondolkodnak, hogy az első években a friss házasoknak ne kelljen bérleti díjat fizetniük, s majd idővel saját otthont teremtsenek maguknak. Szintén régi óhaja a kapuváriaknak a tornacsarnok felépítése, ahol egyéb városi rendezvényeket is tartanának.
– Tervezésre és álmodozásra hívom Önöket, és a következő öt évben nagyon sokat tegyünk összefogva, közösen azért, hogy álmaink valóra válhassanak – foglalta össze mondanivalóját Hámori György.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play