Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Testépítés odafigyeléssel a Beledben

A testépítés kemény dolog, ha versenyszerűen űzik, de a magára odafigyelő, egészséges életmódot kereső embereknek is hasznos segítségére lehet.

A Delta Testépítő Klub 2014-ben ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, melyről televíziónk is beszámolt. A tavalyi esztendő bővelkedett az eseményekben, de a sportolók főleg fekvenyomó és erőemelő versenyeken szerepeltek. Az izomtömeg–növelő étrendkiegészítők használata a sportágon belül általánosan elfogadottak, de nyilván szakemberek irányítása mellett, mert nem lehet megtréfálni az óramű pontossággal működő emberi szervezetet: a gondoskodást meghálálja, a durva beavatkozásokra viszont rosszul reagál. A testépítést hobbiból választó, egészséges életmódra törekvő egyének is csodálatos dolgokat érhetnek el a sport révén – mesélte Eőry Jenő, aki több mint két évtizede, egyik alapítóként azért szorgalmazta a klub létrehozását, mert szerette volna bővíteni a beledi sportpalettát.
A klub működését az önkormányzat tavaly a versenyek szervezésére nyújtott 200 ezer forinton kívül közel 100 ezer forinttal segítette, amit a képviselők további 137 ezer forint felajánlással megtoldottak. A termet szintén a helyhatóság biztosítja számukra, ráadásul a rezsit sem kell kifizetniük, ami nagy segítség a klubnak. Ezenkívül akadnak olyan rendszeres szponzoraik, akik fantáziát látnak a csoport munkájában. A versenyzők a támogatásokat úgy tudják meghálálni, ha a települést szép eredményekkel örvendeztetik meg, a megye határain túl öregbítve Beled hírnevét. A testépítők műfajukon belül letették a névjegyüket, amit jól mutat, hogy rendezvényeikre több száz kilométer távolságból, még határainkon túlról is eljönnek.
A beledi klub ajtaja mindenki előtt nyitva áll, hisz igazi közösségi hely – fogalmazott Eőry Jenő, akinek az edzéstervek kidolgozásában Németh Tamás van a segítségére, a versenyzőkkel pedig Kovács Attila foglalkozik. – A testépítés lényege, hogy jól érezzük magunkat, legyünk egészségesek és ne járjunk a gyógyszertárba – tette hozzá Eőry Jenő.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés