Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Testhezálló sportág a fekvenyomás

Április végén Beled adott otthont a 2014. évi Felnőtt Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak. A beledi klub az egészséges testmozgás híveinek kínál lehetőséget, és az eltelt 20 esztendő alatt több országos magyar bajnoki helyezést elért versenyzőt neveltek.

A megalakulásának 20. évfolyamát ünneplő beledi Delta Testépítő Klub olyan  sportág meghonosítását tűzte ki célul a településen, amelyhez azok csatlakoznak, akik eddig nem találták meg a nekik leginkább tetsző mozgásformát. Az indulás nehéz volt, de a két évtized mégis hamar elröppent – mesélte Eőry Jenő. Az elnök hozzátette: A kezdeti lelkesedés nem hagyott alább, de hamar rájöttek, hogy az eszközigényes sportág sok befektetést és pénzt igényel, továbbá ha a klubot hosszú távon szeretnék működtetni, ahhoz állandó fejlesztésekre van szükség.
Eőry Jenő beszélt a korábbi évtizedek kiemelkedő eredményeiről is: a 120 kg-osok csoportjában Boros Tibor 230-240 kg-ot nyomott, a kisebb súlycsoportban, a 67,5 kg-osok között pedig Simon Vilmos saját testsúlyának duplájával lett magyar bajnok. A mai versenyzők közül érdemes megemlíteni Menyhárt Balázst, aki az 59 kg-osok súlycsoportjában Európa-bajnokságon 122,5 kg-ot nyomott.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek