Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Testileg és lelkileg felkészülve néz a feladatok elé

Nagy Eszter saját bevallása szerint felkészült a váratlan problémák megoldására, hisz több évtizedes pályafutása során nem először kerül ilyen  helyzetbe. Csorna nemrég kinevezett aljegyzője tősgyökeres helybeli lakos, aki általános és középfokú tanulmányait is a városban végezte. Nagy Eszter a közgazdaságiban sok támogatást kapott osztályfőnökétől, Janszky Györgynétől, aki először tanárnak „szánta” diákját, majd alaposabb átgondolás után az államigazgatási főiskola fele terelgette a középiskolást. A fiatal a diploma megszerzése után a csornai városi tanácson kapott állást, és a család, valamint a munka mellett szerezte meg újabb felsőfokú végzettségét  pénzügyi-számviteli területen. A szakközgazda meggyőződése, hogy a tudást folyamatosan frissíteni kell, hiszen csak úgy lehet megfelelni az elvárásoknak. A munkaterületéhez szorosan kötődő közbeszerzési referensi továbbképzés után pályázatíró tréningeken is részt vett.
Legújabb munkaköréből adódólag szerteágazó feladatkört kapott az aljegyző: megtartotta a korábbi beruházási és városüzemeltetési területet, melyből több minden átkerült a Vilmos Park Kft.-hez, s e mellett hozzá tartozik a városháza titkárságának az irányítása. Utóbbi magában foglalja a képviselő-testületi ülés jegyzőkönyveinek vezetését. Nagy Eszter felügyeli az építésügyi igazgatást, az anyakönyvezés, a szociális és birtokvédelmi feladatokat, valamint egyéb hatósági területeket. Legutóbb a rendkívüli hóhelyzet tette próbára szervezőkészségét, mert az emberek az extrém körülmények között is elvárták a várostól, hogy biztosítsa a gyalogos és közúti közlekedést, s nemrég amiatt kellett intézkedni, mert sajnálatos tűzeset történt az egyik bérlakás udvarán. Némileg békésebb területre evezve: számtalanszor előfordult, hogy szűkre szabott határidőn belül  kellett a település érdekében felmerülő döntések meghozatalához javaslatot tenni.

Az aljegyző szerint a kifogástalan ügyintézés és a lakosság szolgálatának legfőbb záloga a csapatmunka, illetve kollégáival való baráti munkakapcsolata, ezért elsősorban e célokat fogalmazta meg magával szemben. – Megvannak az ezekre alkalmas személyek, mert nagyon jó szakemberek maradtak a házban – utalt a  riportalany a járások kialakítására, illetve a polgármesteri hivatalt is érintő átszervezésre.

A pályázatok mindig egy-egy konkrét területet érintenek, ezért szükség van a szakemberekre, akik ilyen formán mind részesei a pályázatírásnak.
Az aljegyző beszélt azokról a pályázatokról is, amelyek eredményeiből a város, de még a térség is jelentősen  profitált. Nagy Eszterre nem kis szerep hárult a Hunyadi gimnázium felújítására beadott projekt végrehajtásában. – A beruházás levezénylése nem olyan egyszerű, amelynek során számos probléma adódhat, de megvan persze a szép oldala is – tette hozzá a beszélgetőpartner, aki nagyon felemelőnek érezte, hogy részese lehetett a valamikori alma mater teljes felújítása érdekében kifejtett munkának. Az aljegyző úgy gondolja, hogy ez a siker hatalmas összefogás eredménye, melyhez több vezető és civil személy is kapcsolódott. Az eredményes projektek közül talán mégis inkább a Széchenyi iskola ügye áll a legközelebb a szívéhez. Indokai közt szerepel a beruházás nagysága és sokrétűsége. Közel 600 millió forint vissza nem térítendő összegből újították fel a három épületegyüttesből és óvodából álló intézményi komplexumot, aminek legnagyobb bravúrja, hogy a pályázat megírását nem bízták  külsős cégre, hanem a polgármesteri hivatal munkatársaival, köztük Varga Beátával, és az iskola akkori igazgatójával, Kristófné Horváth Erzsébettel közösen dolgozták ki. A tanulmányban résztvevők plusz munkájáért a gyerekek és a szülők öröme a köszönet – hangsúlyozta Nagy Eszter. Az aljegyzőre mostantól több feladat hárul, de továbbra is szorgalmazza a pályázatok kidolgozását,  mert nyilvánvaló, hogy enélkül nem képes fejlődni a város.

A cikk végén elárulunk egy kulisszatitkot: a riportot készítő kollégánk testnevelő tanár, ezért kikívánkozott belőle a következő kérdés: Mivel lehet ellensúlyozni ezt a nagy fokú szellemi munkát. A válasz egyértelmű volt: Sporttal! Az óriási felelősséggel és feszültséggel járó munka feloldására a legjobb módszer a mozgás. – Sokan tudják rólam a városban, hogy szomszédasszonyommal rendszeresen futok, esténként több kilométert – mondta Nagy Eszter, aki testi-lelki egyensúlya érdekében más mozgásformát sem vet meg.  Az aljegyző kiegészítésként hozzátette: a felelősségtudatot, a becsületességet és a kitartást szüleitől és testvérétől kapta örökül, és reméli, hogy tudásával még sokáig szolgálhatja szeretett városát.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés