Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tét a városiasodás útjára lépett

Tét új alpolgármesterének – szülőként és ingatlanszakértőként – mindennapjai részévé vált a közösségi gondolkodás, amit idén ősztől települése javára fordíthat. A vállalkozói szemlélettel megáldott városvezető jó értelemben vett elégedetlensége általában előrelépést eredményez, hisz céljainak elérése folyamatos fejlesztésre ösztökéli.

Kovácsné Töreki Réka közéleti megbízatását felelősségteljes feladatnak tekinti, ezért feltett szándéka, hogy a város első emberét mindenben segíti. Az alpolgármester azzal, hogy lemondott tiszteletdíjának ötven százalékáról, szociális érzékenységéről is tanúbizonyságot tett, hiszen ha rajta múlna, jótékony célokra fordítaná a megmaradó összeget.
Kovácsné Töreki Réka kora gyermekkorát Ihászon töltötte, majd szüleivel Ménfőcsanakon telepedtek le. Tétre 2001-es házasságkötése révén került. A 35 esztendős, kétgyermekes édesanya gyógypedagógus végzettséggel rendelkezik, s főiskolai tanulmányaival párhuzamosan ingatlanszakértői tanulmányokat folytatott. Lelkes tagja annak az óvodai szülői munkaközösségnek, mely néhány év alatt megvalósította kitűzött céljait: udvari játékokat szereztek be a gyerekek nagy örömére. A kis közösséget aktív kulturális élet jellemzi, melynek része a gyermekszínházi előadás, az óvodásbál és a családi gyermeknap. A hagyományossá vált téti bababörze megszervezése szintén az alpolgármester nevéhez köthető.
Tét fő erőssége a civil szervezetek működésében rejlik, ezért célszerűnek tartaná, ha a helyi vállalkozókkal is szorosabb lenne a kapcsolatuk. Az óvoda- és az iskolabővítéssel, valamint a gyógyítóházzal Tét elindult a városiasodás útján, így ezt a vonulatot szeretné tovább folytatni az elkövetkezendő öt évben. Az ingatlanszakértő a kihasználatlan épületek felújítását és hasznosítását a magánszektorral együtt tudná elképzelni, ezenkívül sok-sok pályázatra lenne szüksége Tétnek. Agilis, és vállalkozó szemléletű képviselőtársaival egy csapatként kíván dolgozni, hogy a helyi hagyományokra támaszkodó, szép terekkel és rendezett utcákkal tarkított kisvárosi jelleget megőrizzék.
A város koordinálása mellett természetesen családjának is nagy szüksége van rá, de némileg megkönnyíti a dolgát, hogy mindenben számíthat férjére és a nagyszülőkre.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play