Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Téten megoldódott a labdarúgó utánpótlás

Kiss Dominik az U9-es korosztállyal kezdte a focit, amit nagyon hamar megkedvelt. Trénere javaslatára  ő a csapat középhátvédje, saját erőnlétét pedig jónak ítéli meg. A heti keddi és szerdai edzésen körfutások, kapura rúgások, labdavezetés váltogatja egymást, majd játékkal zárják a foglalkozásokat. Az U11-ben focizó ötödikes tanuló jól bírja a hetven perces mérkőzéseket. A téti fiatalok a  győrújbaráti tornán negyedik helyezést értek el. Dominik előszeretettel látogatja a győri Rába ETO mérkőzéseit, melyeken begyűjti tapasztalatait. Saját csapatán belül a fiúk összetartását változónak tartja, mert van, amikor egészen jó, míg máskor kevésbé számíthatnak egymásra. Előfordul, hogy nem tudják megfelelően teljesíteni a feladatokat, de ilyenkor edzőjük segítségével túljutnak a nehézségeken. A tavaszi bajnokságsorozat mérkőzéseit szombati napokon játsszák, különböző helyszíneken. Dominik nem sajnálja a sportra fordított plusz időt, hiszen nagyon szeret mozogni.

Sima Károly, a Téti Kézilabda Sportegyesület elnöke a fiúkkal együtt nagy várakozással készült a tavaszi rangadósorozat sorsdöntőnek számító, Fertőszentmiklós elleni mérkőzésére. – Nagyon szerettünk volna győzni és a három pontot itthon tartani, azonban ez most nem sikerült: egy-egyes döntetlennel zártuk a mérkőzést. Nagyon jól játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk – mondta a szakember, aki szerint a nagy akarás nyomta rá a bélyegét a mérkőzésre, ezért a döntő pillanatokban mindig becsúszott egy-egy hiba. Sima Károly a Győr környéki csapatokat erősnek tartja, így a bajnokságot sem egyszerű végigfocizni. Az elnök megismételte korábbi nyilatkozatát: a tétieknek az U 7-estől az U 19-esig bezárólag minden korosztályban van versenyképes csapatuk. A tréningeket nem azonos napon tartják, így képesek a pályát úgy felosztani, hogy mindenkinek jusson edzésidő. A kicsik jelenleg teremben gyakorolnak, de az U 11-es korosztálytól felfele már a szabadban fociznak. A fiúkkal a pályázati rendszernek megfelelő, legalább az MLSZ által előírt tanfolyami képesítéssel rendelkező edzők foglalkoznak. – Mindennek az alapja az utánpótlásképzés – jelentette ki Sima Károly, aki szerint mindenképpen kell erre energiát fordítani.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play