Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tévhit, hogy majd az embereknek kell utazniuk!

A járások a megyei kormányhivatalok alá rendelt területi alegységként fognak működni, ezért a tipikus államigazgatási feladatokon kívül az intézményirányítási funkciót is betöltik – tájékoztatott a körjegyző, aki hozzátette: A változásból a belediek nem fognak észrevenni semmit, legfeljebb azt, hogy más szervezet ügyintézője foglalkozik ügyes-bajos dolgaikkal. A jegyzők gondja lesz továbbra is a helyi jogalkotás és a képviselő-testületek kiszolgálása. Mivel Beled járási alközponti szerepet kap, okmányiroda, és ehhez kapcsolódóan kormányablak nyílik a településen, mely azt jelenti, hogy az állampolgárok helyébe jönnek az ügyintézők, akik az előre meghatározott félfogadási időben látják el feladataikat. Dr. Gál László cáfolta azokat a negatív híreket, amelyek szerint jövőre ide-oda utazhatnak az emberek, ha el akarják intézni hivatalos ügyeiket. Az önkormányzati közös hivatalok szakmai vezetője továbbra is a jegyző marad, a Beleden létesülő járási alközpontot pedig nem fogja külön személy irányítani.
A következő kilenc hónap feladata lesz, hogy a minisztériumok áttekintsék az ágazati törvényeket, de lassan körvonalazódik, hogy mely feladatok kerülnek a járásokhoz, és melyek maradnak az önkormányzati hivataloknál. Például a működési engedélyek kiadása és módosítása mindenképpen a járáshoz fog tartozni. Az építésügyi igazgatás sorsa még nem dőlt el véglegesen, mert  a nem kiemelt építésügyi jogkörökkel eddig a körjegyzőség foglalkozott, s ezután nem tudni, hogy kinek a reszortja lesz. Dr. Gál László hangsúlyozta: egyelőre  megoszlanak a vélemények az anyakönyvezésről és a népességnyilvántartásról. Előbbiről többen azt szeretnék, ha helyben maradna, míg az utóbbi könnyebben központosítható feladat. A szabálysértési ügyek már biztos, hogy a járásokhoz kerülnek, de a birtokvédelmi kérelmeket később is a jegyzőknek kell benyújtani. Ugyancsak helyben maradnak a szociális ellátásokhoz fűződő teendők, hiszen a településen ismerik a leginkább a rászoruló családokat.
A beledi körjegyző az ígérte, hogy amint újabb részletek derülnek ki az ágazati törvények alaposabb áttanulmányozása után, arról is tájékoztatni fogja a közvéleményt. Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play