Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a beledi oviolimpiát

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a helyi sportcsarnokban a beledi oviolimpiát, melyre hét lelkes csapat jelentkezett. Időközben két csapat betegség miatt mondta vissza a részvételt, így öt csoport állt fel a képzeletbeli rajtvonalhoz.

Mihályi, Szárföld, Répcelak, valamint Beled két csapata kezdte meg a játékot az idei beledi oviolimpián – mondta Tóthné Tóth Szilvia. Egyéni és páros alapmozgásokra épülő, fokozatosan nehezedő gyakorlatsorokat, ezenkívül gondolkodtató feladatokat állítottak össze a gyerekeknek. A Beledi Általános Művelődési Központ intézményvezetője szerint az óvónők alapos munkát végeztek, mert jól felkészült, sportszerűen küzdő versenyzők vettek részt az oviolimpián.
Az ilyen rendezvényeknek egészségmegőrző és közösségépítő szerepe is fontos. A gyerekeknek egyébként is lételeme a játék és a mozgás, és még nagyobb élmény számukra, ha ezt közösen élik át úgy, hogy kimozdulhatnak megszokott környezetükből.
A lelkesedésből sem volt hiány: mind a felnőttek és mind a gyerekek aktívan belevetették magukat a játékba. A beledi óvoda valamennyi tagja a lelátón szurkolt versenyző társaiknak. Kámán-Horváth Anita és Horváth-Major Dóra készítették fel és gyakoroltatták a feladatokat a gyerekekkel, a meghívott csapatok is egyidőben megkapták a gyakorlatsort.
Beled Város Önkormányzata labdákkal és érmekkel ajándékozta meg a gyerekeket. Minden csapat emléklapot, a legeredményesebbek oklevelet kaptak. A beledi óvodások mindkét csapata előkelő helyezést ért el. A Beledi Általános Iskola diákjai nagy segítségére voltak a sikeres szervezőmunkának, ők rakták ki a pályákat és mérték az időeredményeket. A helyi Coop bolt jóvoltából édességet kaptak a gyerekek, a napközi konyhán pedig pogácsa sült a vendégek fogadására, amit a szülői közösség kínált fel.

Beküldés dátuma: 2023. 05. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play