Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tizenöt éves a bágyogszováti nyugdíjasklub

A három évtizeden át férjével egy helyen dolgozó, korkedvezménnyel nyugdíjba vonult szövőnő mindig belefolyt a közéleti tevékenységbe. Virányi Jánosné már tizenévesen tagja volt bágyogszováti néptánccsoportnak. A művelődési házban működő Borostyán Nyugdíjasklub vezetését két éve többek között azzal a szándékkal vállalta el, hogy megpróbálja a vele egykorú, viszonylag még fiatalabbnak számító helyieket becsábítani a közösségbe. – Sajnos nehezen megy, nem akarnak jönni, pedig jó kis élet van a klubban – mondta a vezetőjük. Szerinte sokan azért ódzkodnak a klubélettől, mert leköti őket a ház körüli vagy a nyugdíj mellett vállalt munka.
Az 1997-ben 37 fővel alakult nyugdíjasklubot az elmagányosodás ellen hozták létre, vagyis, hogy legyen a faluban egy olyan hely, ahol beszélgethetnek egymással az idősek. A szépkorúak nem mellesleg azzal is hasznossá tehetik magukat, hogy átadják a hagyományokat az őket követő generációknak. Változatosan telnek a havi rendszerességgel tartott klubnapok, amelyekre az idősebbeket érdeklő témák szakavatott előadóit hívják meg, a közös kirándulásokon pedig rengeteg élménnyel gazdagodnak – mesélte az interjúalany. Nagyon örül annak, hogy az önkormányzat a rendezvényein mindig számít a klubtagokra, legyen szó rétessütésről vagy éneklésről – tette hozzá. Horváth László polgármester már egyeztetett a nyugdíjasokkal, hogy vegyék ki a részüket az adventi ünnepkör szervezéséből is.
A bágyogszováti nyugdíjasok vezetője tele van tervekkel, és kis csapatával szívesen belevágna egy-egy színdarab megtanulásába, de nem idegenkedik a számítástechnikai ismeretek bővítésétől sem. Virányi Jánosné ha úgy vesszük, már ahhoz a 21. századi nyugdíjas generációhoz tartozik, amely a közösségi portálokon keresi a kapcsolatot volt munkatársaival.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play