Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több gyereknek kedvence a testnevelés

A Győrben élő, de Enesén tanító Molnár Andrea húsz éve fejezte be a tanítóképzőt, s ugyanennyi ideje dolgozik mostani munkahelyén. Falubeli ismerősük révén kerültek Enesére, ahol tíz esztendeig laktak, majd beköltöztek a megyeszékhelyre. A pedagógus minden szempontból elégedett az enesei általános iskolával, ahol idén húsz  elsős kezdte meg tanulmányait. A gyerekek nagy része helyből érkezik, de van, aki Fehértóról, Markotabödögéről, illetve Beziről jár be. A nemek aránya úgy alakult, hogy éppen fele-fele arányban oszlik meg. Molnár Andrea nem először találkozott olyan nebulókkal, akik úgy kerülnek be az iskolába, hogy már ismerik a betűket. Hogy az elején se legyen túl megterhelő a tanóra, tizenöt-húszpercenként kisebb játékokat, énekeket iktatnak be a gyerekek programjába. Továbbá megpróbálják belecsempészni a tanmenetbe a helyi a sajátosságokat: az ifjúsági napokon például Enese nevezetességeivel ismerkednek a gyerekek, november hónapban pedig az egészséges táplálkozás kerül a középpontba, amikor vetélkedőt és akadályversenyt rendeznek az iskolásoknak.
Virágh Zsófi Markotabödögéről jön Enesére nap mint nap. Az elsős kislánynak az olvasás és a testnevelés tetszett eddig a legjobban. Tanulás után többnyire kerékpározni és görkorcsolyázni szokott. Ferenczi Máté a technikaórán gyurmából készítette el  szeretett játékát, a katona figurát. Az enesei kisfiúnak mindjárt két kedvence is akad: a testnevelés és a matematika. Máté nem bánja, amikor reggelente el kell indulnia az iskolába, mert jól érzi ott magát, de annak még jobban örül, ha elég ideje marad a játékra. Ilyenkor legszívesebben a kutyájával foglalkozik.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play