Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Több készségtárgy és mindennapos testnevelés

A beledi 1/a osztályban 16-an tanulnak, melynek fele bejáró. A gyórói és dénesfai gyerekeket az iskolabusz szállítja, aki pedig előbb szeretne hazajutni, felszállhat a menetrendszerinti járatra. Őket az egyik nevelő kíséri a megállóhoz.
Horváthné Krétai Ilona huszonhét esztendeje tanít a beledi általános iskolában. A pedagógus mostani osztályát elsőtől a negyedikig fogja kísérni. Még a rutinos tanítóktól is nagy felkészülést  igényelt a mostani tanévkezdés, mert a korábbitól eltérő tanmenet szerint haladnak, és ráadásul másfajta könyveket fognak használni a gyerekek. A kicsiknek nagyon fárasztó a napi öt óra az iskolapadban. Az alapismeretek maradtak, csak a készségtárgyakkal foglalkoznak többet, és a mindennapos testnevelés jelenti még a többletet. A beledi elsősök tanító nénije utóbbit nem bánja, mert az elsősöknek nagy a mozgásigénye. A szépírás elsajátításához nem árt az ujjtorna, melybe a gyerekek Ica nénivel boldogan belekezdtek.

Az 1/b osztály tanító nénije a rábakecöli tagintézményből került át Beledre. A mostani a második olyan osztálya, akiket elsőtől a negyedikig ő tanított. A nagyobbaknak az idegen nyelvet már a szakos kollégák fogják oktatni. Takácsné Kovács Mária Edit szerint biztonságérzetet ad a gyerekeknek, hogy négy éven keresztül ugyanazzal a személlyel lehetnek. A pedagógusnak is jó, ha alaposan megismeri tanítványait, akik tízéves korukra képletesen a fejére nőnek, mert legalább olyan magasak lesznek, mint nevelőjük. A pedagógustól sok energiát igényelnek az eleven és érdeklődő nebulók, mert figyelmük – különösen így az elején – gyakran elkalandozik. Az óvodai és az iskolai átmenetet a játékos foglalkozásokkal tudják feloldani. A tanítónő ideálisnak tartja a 15 fős osztálylétszámot, mert mindenkire jut ideje. A csoport összetétele vegyes, mert több település óvodájából érkeztek (Beledről, Rábakecölből, Vásárosfaluból és Cirákról), de ennek ellenére beszédkészségük, és a tanuláshoz való hozzáállásuk nagyon hasonló.
A beledi pedagógusok a szülőket a felesleges költekezéstől úgy óvták meg, hogy időben elmondták nekik, a gyerekeknek mire lesz szükségük. Az elsősök már a kezdéskor felkészülten érkeztek az iskolába, hiszen rendelkeztek minden elvárható felszereléssel.
Beküldés dátuma: 2013. 10. 18.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play