Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több kórustalálkozót szeretnének a csornaiak

Nagy Kálmán énektanár vezetésével 1959-ben alakult meg az első Csornai Városi Vegyeskar, mely azóta is működik, csak időközben felvette a Bárdos Lajos nevet. A kórust nem zeneileg képzett, hanem egyszerű, hétköznapi emberek alkotják, akik szeretik a muzsikát, és szívesen részt vállalnak a város kulturális életében. Az alapító idős korára való tekintettel átadta a karmesteri pálcát Csorba Jánosnak, akit két hölgy követett:  Winklerné Palotai Ajnácska és Kövecs Hajnalka.  Jelenleg Horváth József látja el a karnagyi teendőket. Dr. Dóczy György visszaemlékezésében elmondta, hogy tizennyolc alkalommal szerepeltek a Magyar Rádió Kóruspódium című műsorában.
A Csornai Bárdos Kórus állandó szereplője a helyi ünnepségeknek és az egyházi rendezvényeknek. Beszélgetőpartnerünk sajnálattal állapította meg, hogy egyre ritkábban tartanak kórustalálkozókat, de ha meghívást kapnak egy-egy ilyen összejövetelre, természetesen mindig szívesen elmennek. Legutóbb Csorna 40.éves jubileumi évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen léptek fel, ahova meghívták a balatonfüredi, a kónyi és a nagymegyeri vegyeskart. Utóbbiakkal több mint húsz éves kapcsolatuk van, de a kónyiakat is régóta ismerik.
A Bárdos kórus tárt karokkal várja az újonnan belépő tagokat, valamint az énekesek folyamatosan keresik a fellépési lehetőségeket. Nagyon szerették volna, ha a sinzingiek eljönnek a kerek évfordulóját megtartó város  ünnepségsorozatára, de sajnos az év elején kezdeményezett meghívásuknak nem lett eredménye. – Nem teszünk le róla, és tovább próbálkozunk vele – jegyezte meg dr. Dóczy György. A kórustag bejelentette: amíg nincs újabb feladat, ők készülnek az adventi gyertyagyújtásra.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play