Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Több kórustalálkozót szeretnének a csornaiak

Nagy Kálmán énektanár vezetésével 1959-ben alakult meg az első Csornai Városi Vegyeskar, mely azóta is működik, csak időközben felvette a Bárdos Lajos nevet. A kórust nem zeneileg képzett, hanem egyszerű, hétköznapi emberek alkotják, akik szeretik a muzsikát, és szívesen részt vállalnak a város kulturális életében. Az alapító idős korára való tekintettel átadta a karmesteri pálcát Csorba Jánosnak, akit két hölgy követett:  Winklerné Palotai Ajnácska és Kövecs Hajnalka.  Jelenleg Horváth József látja el a karnagyi teendőket. Dr. Dóczy György visszaemlékezésében elmondta, hogy tizennyolc alkalommal szerepeltek a Magyar Rádió Kóruspódium című műsorában.
A Csornai Bárdos Kórus állandó szereplője a helyi ünnepségeknek és az egyházi rendezvényeknek. Beszélgetőpartnerünk sajnálattal állapította meg, hogy egyre ritkábban tartanak kórustalálkozókat, de ha meghívást kapnak egy-egy ilyen összejövetelre, természetesen mindig szívesen elmennek. Legutóbb Csorna 40.éves jubileumi évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen léptek fel, ahova meghívták a balatonfüredi, a kónyi és a nagymegyeri vegyeskart. Utóbbiakkal több mint húsz éves kapcsolatuk van, de a kónyiakat is régóta ismerik.
A Bárdos kórus tárt karokkal várja az újonnan belépő tagokat, valamint az énekesek folyamatosan keresik a fellépési lehetőségeket. Nagyon szerették volna, ha a sinzingiek eljönnek a kerek évfordulóját megtartó város  ünnepségsorozatára, de sajnos az év elején kezdeményezett meghívásuknak nem lett eredménye. – Nem teszünk le róla, és tovább próbálkozunk vele – jegyezte meg dr. Dóczy György. A kórustag bejelentette: amíg nincs újabb feladat, ők készülnek az adventi gyertyagyújtásra.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés