Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több kórustalálkozót szeretnének a csornaiak

Nagy Kálmán énektanár vezetésével 1959-ben alakult meg az első Csornai Városi Vegyeskar, mely azóta is működik, csak időközben felvette a Bárdos Lajos nevet. A kórust nem zeneileg képzett, hanem egyszerű, hétköznapi emberek alkotják, akik szeretik a muzsikát, és szívesen részt vállalnak a város kulturális életében. Az alapító idős korára való tekintettel átadta a karmesteri pálcát Csorba Jánosnak, akit két hölgy követett:  Winklerné Palotai Ajnácska és Kövecs Hajnalka.  Jelenleg Horváth József látja el a karnagyi teendőket. Dr. Dóczy György visszaemlékezésében elmondta, hogy tizennyolc alkalommal szerepeltek a Magyar Rádió Kóruspódium című műsorában.
A Csornai Bárdos Kórus állandó szereplője a helyi ünnepségeknek és az egyházi rendezvényeknek. Beszélgetőpartnerünk sajnálattal állapította meg, hogy egyre ritkábban tartanak kórustalálkozókat, de ha meghívást kapnak egy-egy ilyen összejövetelre, természetesen mindig szívesen elmennek. Legutóbb Csorna 40.éves jubileumi évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen léptek fel, ahova meghívták a balatonfüredi, a kónyi és a nagymegyeri vegyeskart. Utóbbiakkal több mint húsz éves kapcsolatuk van, de a kónyiakat is régóta ismerik.
A Bárdos kórus tárt karokkal várja az újonnan belépő tagokat, valamint az énekesek folyamatosan keresik a fellépési lehetőségeket. Nagyon szerették volna, ha a sinzingiek eljönnek a kerek évfordulóját megtartó város  ünnepségsorozatára, de sajnos az év elején kezdeményezett meghívásuknak nem lett eredménye. – Nem teszünk le róla, és tovább próbálkozunk vele – jegyezte meg dr. Dóczy György. A kórustag bejelentette: amíg nincs újabb feladat, ők készülnek az adventi gyertyagyújtásra.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play