Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Több mint hárommillió forintért perli saját városát a polgármester

Kiss Ottó a Fidesz-KDNP részéről nyilatkozott televíziónknak, dr. Turi György polgármester bent maradt szabadságának pénzbeli megváltásával kapcsolatban:
– A városatya a sajtóban többször is hivatkozott az akkori Megyei Közigazgatási Hivatal 2010-es állásfoglalására. Ezen hivatkozás két szempontból is aggályos. Egyrészt a Közigazgatási Hivatal nem mondta ki egyértelműen, hogy a csornai polgármesternek jár a «jussa». Másrészt a Közigazgatási Hivatal állásfoglalása jogi kötelező erővel bír, tehát hatóság, bíróság előtt arra hivatkozni nem lehet.
A képviselő-testület a 2010-es választások előtt két hónappal szerzett tudomást arról, hogy dr. Turi György polgármester önhatalmúlag ilyen nagyszámú szabadságot halmozott fel. Ekkor még a választási küzdelemben el lehet hitetni a csornai polgárokkal azt, hogy ezt a város érdekében teszi.
Dr. Turi György megválasztása után azonban azonnal bejelentette pénzbeli igényét, amely ekkor még a most követelt több milliós összegnél is magasabb volt. A képviselő-testület nem támogatta a pénz kifizetését.
Abban az időszakban, amikor dr. Turi György főállású polgármesternek főállású alpolgármestere volt, miért nem vette ki a szabadságát? Ki tiltotta meg, hogy elmenjen szabadságra? Kinek jelzett minden év végén, hogy elmaradt szabadsággal rendelkezik?
A képviselő-testület felé – aki a polgármester munkáltatója is egyben – ilyen irányú jelzés vagy kérés egyetlen egyszer sem érkezett, pedig azt a Fidesz-KDNP frakció támogatta volna!
Képviselőink szerint erkölcsileg is a leghatározottabban kifogásolható dr. Turi György magatartása, mellyek saját mulasztása okán jelentős, több mint 3 millió forintos anyagi terhet róna Csorna lakóira.
Csak remélni tudjuk azt, hogy városunk polgármestere a szabadság-felhalmozással felhagyott, és a ciklus végén nem áll majd elő hasonló, sokmilliós anyagi követeléssel. A polgármester jelenlegi egyedi igényéről pedig majd a bíróság dönt.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play