Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Több mint hatvan év korkülönbség a táncosok között

A népzenei együttes a kezdőktől a haladókig mindenkit vár a sorai közé, és aki úgy dönt, hogy velük tölti szabadidejét, mozgalmas hetekre, hónapokra számíthat, hisz az idei esztendőre is rengeteg programot terveznek.

A 2006-ban alakult Szárazfa Nyugat-dunántúli Népzenei Egyesületet csornai, szombathelyi, kőszegi zenészek alkotják, akik muzsikájukkal főleg a rábaközi közönséget örvendeztetik meg.
 – Népzenei koncerteket, táborokat és táncházakat szervezünk. Ilyen sorozatunk volt már Csornán, illetve több Csorna környéki településen. Jelenleg leaderes pályázat adta a lehetőséget, hogy hat alkalomból álló találkozót szervezzünk a kis falvakban – mondta Tudós Tamás egyesületi tag. A kicsiktől az idősebbekig mindenki részt vehet a zenés-táncos családi délutánon – hangzott az interjúban. A játszóházban a gyerekek kiélhetik kreativitásukat, a néprajzi előadást pedig Horváth Győző tartotta meg.
Gombás Zsolt egy évvel később csatlakozott az 1988-ban alakult bágyogszováti néptáncegyütteshez. 1997 után kb. tízéves szünet következett, mígnem 2010 októberében néhányan úgy gondolták, érdemes lenne újjáéleszteni a csapatot. A Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesülethez a legkisebbektől a nyugdíjasokig sokan beléptek – mesélte az együttes elnöke. A huszonkét fős taglétszám egy ideje állandósulni látszik. A kezdőket és haladókat a kapuvári Simon András és felesége oktatja a lépésekre. A táncosokkal korábban Szita Zoltán foglalkozott, aki mostanság a művészeti iskolában „teljesít szolgálatot – derült ki a beszélgetésből.

© MOLNÁR TV. KFT.

 

Beküldés dátuma: 2014. 04. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés