Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Többcélú sportcsarnok épül Csornán

Mi a valóság a közösségi médiában megjelenő téves információkkal szemben? Gyopáros Alpár kormánybiztos és dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester sok hasznos tudnivalót mondott és látványtervekkel szemléltette a sajtó munkatársainak a Csornára tervezett sportcsarnokot.

Az egyre sikeresebb Magyar Falu Program mellett az elmúlt időszakban viszonylag kevesebb szó esett a kisvárosi fejlesztésekről, pedig legalább ugyanolyan eredményes munka zajlik az önkormányzatoknál is – állapította meg Gyopáros Alpár. Példaként említette a szociális és oktatási szférát érintő fejlesztéseket, a turisztikai és sportcélú beruházásokat, a tanuszoda építési programot, a fürdők korszerűsítését, a barnamezős területek hasznosítását. Mivel a közösségi médiában megjelenő információk nem mindig fedik le teljesen a valóságot, az országgyűlési képviselő és Csorna polgármestere első körben szeretett volna pontosabb képet adni a leendő sportcsarnokról, később pedig az összes többi készülő beruházásról.

Csornán, illetve az egész térségben élők régi igénye egy többcélú – művészeti, kulturális rendezvények megtartására is alkalmas – sportcsarnok megépítése. Bár vannak olyan fedett helyek, intézmények, ahol lehet sportolni, de ezek zöme már korszerűtlen és méretükben sem felelnek meg az elvárásoknak.
2020 végén döntött a kormányzat, hogy több mint 212 millió forintot biztosít a csornai sportcsarnok előkészületi munkálataira. A klasszikus csapat labdajátékok (futsal, kosár- és kézilabda) mellett más sportágaknak is helyet ad majd az épület, ahol fallabda pálya, több tornaszoba és edzőterem, kiszolgálóhelyiség, öltöző, büfé, orvosi szoba, raktár is lesz.

Az 566 fő befogadására alkalmas épület előkészületi munkálatairól és jelenlegi státuszáról, valamint az egyéb technikai kérdésekkel kapcsolatban dr. Bónáné dr. Németh Katalin adott bővebb tájékoztatást.
A Magyarország Kormányától kapott valamivel több, mint 200 millió forintból a meglévő, rossz, korszerűtlen épületek bontása, a terület közművesítése fog megvalósulni. A régészeti tanulmány, valamint az építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció már elkészült, továbbá elindult a feltételes közbeszerzési eljárás. Amint a kormány biztosítja az építkezéshez szükséges további forrást, átadják a munkaterületet a kivitelezőnek. Az építkezés ideje előreláthatólag a szerződéskötéstől számított másfél év. A polgármester elmondta, hogy a kétszintes, mintegy 4000 négyzetméteres sportcsarnok mellett, a jövőben egy tekepályát szeretnének építeni.
A járási központként működő Csornának szintén fontos szempont, hogy a környékbeli gyerekek sportolása is megoldott legyen.

Beküldés dátuma: 2022. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés