Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Többnapos ünnepség Rábakecölben

Az időjárásra nem lehetett panasza a „Keczöl” napok résztvevőinek, sőt, talán túlságosan „befűtöttek”. Tuba Erik közkívánatra megvált zakójától, így aztán a falu vezetője is felszabadultan élvezhette a programokat. A polgármester a település apraja-nagyjával együtt „szögre akasztotta” mindennapi gondjait, és elmerült a felhőtlen szórakozásban, de előtte elmondta, hogy mit gondol a falunapról. – Az elszármazottak hazatérnek, a rokonok és ismerősök ilyenkor együtt idézhetik fel  közös emlékeiket – fogalmazott az elöljáró, aki ezután a vidéki kistelepülések egyre növekvő gondjairól beszélt, melyek tetemes részét az anyagiak hiánya teszi ki. Nagyszabású jubileumi ünnepséget terveztek a 850 éve jegyzett település évfordulójára, de helyette fényűzést mellőző, hagyományőrző megemlékezésen vehetett részt a lakosság. Tuba Erik úgy véli, a helyieknek nincs okuk az elégedetlenségre, hiszen több mint húsz alkalommal szerveztek valamilyen programot csak ebben az esztendőben, és még nincs itt az év vége!
Ha az időjárás nem is, de a technika azért megpróbált gonoszkodni: a polgármesteri beszéd közben, szinte a gondolat lezárásaként, a kihangosítón keresztül, kéretlenül megszólalt a Windows operációs rendszer beharangozó zenéje. A számítástechnika előnyeit gyakran kihasználó, és a község javára fordító faluvezető nem először hallotta ezt a rövid dallamot, ezért röpke mosoly kíséretében könnyedén tovább folytatta a gondolatsort. Ez a kedves malőr arra emlékeztette a publikumot, hogy milyen jól megférnek egymás mellett az informatika vívmányai és a hagyományok, hiszen rengeteg kézműves és művészeti program várta a helyieket és vendégeiket, de hogy erről értesüljenek, bizony terjeszteni kellett a különböző fórumokon: honlapon, facebookon stb. A digitális rögzítőeszközök arról is gondoskodnak, hogy a résztvevők sokáig emlékezzenek a mesterségek napjára, a kézműves foglalkozásokra, a Barnak menti zenei fesztiválra, a sporteseményekre és a környéken tett lovas kocsizásra.
A község fejlődéséért végzett lelkiismeretes munkájáért Vass Istvánnak Rábakecöl Községért Emlékérmet adományozott az önkormányzat. Kovács Gerda az Év Sportolója Díjat vehette át az ünnepség alkalmával.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés