Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Törődjön többet egészségével!

Volt, akit ülésre, míg másokat fekvésre ösztökéltek a rendezvényen annak megfelelően, hogy éppen milyen vizsgálatot végeztek el nála. Dukai Imréné szerint a mágneses erőteret kibocsátó csodaágy sokféle egészségügyi problémára kínál megoldást. A páciens egész szervezetére ható bizsergés érzetén kívül - a szakember ígérete alapján - általános állapota javulására számíthat. Mikor kollégánk ott járt, reumatikus panaszokkal kezelt beteg heveredett le a kényelmes alkalmatosságra, akit még olvasnivalóval is megkínáltak. Mit idéz elő ez a gyógyászati segédeszköz? A sejtszintű rezgéseket rakja helyre - fogalmazott közismertebb nevén Diri, aki ezek után a Bioptron lámpa előnyeit ecsetelte. A kizárólag jótékony hatású gyógyító fény a különböző gyulladásos folyamatok megfékezésére szolgál. Dukainé a lámpa másik előnyét is megemlítette: a kisbabáktól kezdve akár százéves korú egyéneknél is használható. De volt itt egyéb más újdonság is: A xilitolos fogkefe a szájban lévő bakteriális fertőzések meggátolására képes, a kineziológiai tapaszok pedig turmalin kristály tartalmuknál fogva a vírusok és a gombák ellen bevethetőek. - Jó volt itt feküdni tíz percet - ezekkel a szavakkal köszönt el az időközben próbakezelésen átesett érdeklődő, aki persze visszaadta az időközben átlapozott tájékoztató könyvet.
A Rábabrill Optika két műszerrel vonult ki a rendezvényre: az automatikus kerato-refraktométerrel, valamint a szemnyomásmérővel. Előbbi eszköz a szemüveg felíráshoz szükséges, utóbbival pedig főleg a negyven év felettieket veszélyeztető látóideg-sorvadást lehet kiszűrni. Sós Márton látszerész elmondta, hogy a felmerült problémák nem jelentenek minden esetben betegséget, de épp ezért érdemes velük foglalkozni, mert az időben felfedezett elváltozást kordában lehet tartani.
Egyetlen panasz sem lehet a kapuvári polgármesterre, hiszen bevállalós, mert a gartai egészségnapon több gyógyászati segédeszközt is kipróbált. Hámori Györgynek megnyugtató eredményeket hoztak a vizsgálatok, tehát első körben nincs baj az egészségével, így újult erővel folytathatja megkezdett tevékenységét. A városatya tele tüdőből fújt bele a légzésfunkciós ellenőrzést végző berendezéshez csatlakoztatott csutorába. A felmérés jól sikerült, a spirométer szerencsére megfelelő értéket mutatott.  A jó hangulatú találkozónak komoly szerepe van az egészségmegőrzésben - jegyezte meg a vezető, aki sokra értékeli a rendezvényt. Hangsúlyozta: a városrészeken élők legalább olyan fontosak, mint a centrum közelében lakó emberek, ezért örül annak, hogy most Gartán tartották az összejövetelt.
Szabó-Márk Tamás cégét képviselve sok egészségnapon vett már részt, épp ezért gondolta, hogy most a másik oldalról  próbálkozna, vagyis a Lama+Med Kft.miért ne rendezhetne szűkebb lakóhelyén  ilyen általános állapotfelmérő programot. Az értékesítési vezető hamar egy hullámhosszra került dr. Adorjáni Előd Huba háziorvossal az előzetes egyeztetések alkalmával, így közösen alakították ki a vizsgálatok rendjét. A látogatóknak ilyen körülmények között talán kellemesebb az egészségükre áldozni, mint az orvosi rendelőben, amelytől oly sokan ódzkodnak. A szervezők abban is bíztak, hogy szombat délelőtt lévén többen ráérnek. A végeredményt már tudjuk: sorban állás alakult ki az egyes vizsgálóállomásoknál. Aki viszont mégsem jött el, duplán sajnálhatja, mert nemcsak az ingyenes szűrésektől esett el, hanem annak lehetőségétől, hogy nevét valamelyik értékes ajándék kisorsolása kapcsán említsék. A szervezők mindenesetre nagyon lelkesek, mert jövőre két programban gondolkodnak: egyiket a tavaszi feltöltődés időszakára, másikat pedig az őszi hónapokra tervezik.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek