Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Trianoni megemlékezés Csornán

Egész nemzet tanult meg hangtalanul imádkozni Trianon eljövetelekor. Az emberek azonban megtanulták, hogy egyetlen félelem sem örökös. – Amilyen csendesek lettünk mi, olyan hangos volt körülöttünk a győztesek páholya – mondta Fazakas Zoltán Márton, a Csornán megrendezett trianoni ünnepség szónoka.

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület nevében Szalayné Galambosi Tímea, a Csor-nai Városi Művelődési Központ és Könyv-tár igazgatója köszöntötte a trianoni béke-szerződés aláírásának és a nemzeti össze-tartozás évfordulójának alkalmából ren-dezett ünnepség résztvevőit. Ezt követően Molnár Ferenc „Trianon” című saját köl-teményét adta elő.
– Magyar testvéreim, kedves fiatalok! Emlékeznünk kell az egykori Magyarországra, és arra a történelmi eseményre, amely jelenünket is, és még a ti jövőtöket is meghatározza – mondta Fazakas Zoltán Márton apát, majd egy megtörtént, valós történetet mesélt el a jelen lévő ifjúságnak, annak okulására, hogy mit jelent az imádság az egyének életében. A harcokban edzett, a világégés idején sokat szenvedett, megrendült férfiak kerestek vigaszt az otthonok felé szálló fohászban. Trianon megalázást, szégyent, elesettséget, szegénységet hozott a magyaroknak.
– Mi a kiút Trianonból? Szeresd a családodat, még akkor is, ha néha lecserélnéd őket szívesen. Tiszteld a hazádat, a földet, amin állsz, ami kenyeret ad, és imádd az Istent – fogalmazott a premontrei apát.

Az ünnepségen megjelentek a város vezetői, a képviselő-testület tagjai, és az egyházak képviselői. A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Iskola nyolcadikas tanulói ünnepi műsorral készültek a jeles évfordulóra.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek