Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ugye emlékszel? - kérdezgetik egymástól az enesei falunap résztvevői



Mint minden a világban, az eneseiek  kiemelt rendezvénye sem maradt változatlan az évtizedek alatt, de ami állandó, hogy jönnek-mennek a fellépők, tartalmas beszélgetésben és kellemes mulatásban van része a helyieknek. Jó alkalom ez a feltöltődésre és a további erőgyűjtésre - mondta a polgármester. - Szűkebb pátriánkban a délután és az este színes programokról és a kikapcsolódásról szól. Ehhez kívánok önöknek jó időt, kellemes társaságot és egy pohár bort. A magyarok Istene éltessen bennünket! - adta tovább gondolatait az elöljáró.
A községben egyre inkább meg kell gondolni, hogy mire költik  az iparűzési adóból származó bevételt , amit sokszor a működésre kénytelenek fordítani. Több éve hagyomány, hogy a falunapon kihirdetik a legjobb adófizetők névsorát: idén öt egyéni vállalkozót és öt gazdasági társaságot köszöntöttek. A település közössége megbecsülése jeléül kitüntetést adományoz azon személyeknek, akik jelentős teljesítményükkel járultak hozzá Enese fejlődéséhez. Díszoklevéllel jutalmazták Podmaniczky Miklósnét, a mindig szerény, meleg hangú “Babaházas Marikát”. A megye határain túl is ismert és népszerű - mesevilágot, de a későbbi felnőttsorsot is idéző - babaház megálmodója és létrehozója az Enese Községért Emlékérmet vehette át több évtizedes tevékenységéért.

Ahogy vándorolt kameránk az enesei ünneplők tömege között, ezerarcú mosollyal találta szembe magát: volt közöttük kislányos, gyermekien kíváncsi, csillogó szemű kacérkodó, ígérettől túlcsorduló, hamvas-piros  boldog, várakozástól kihívó és elégedetten megállapodott. A Marina Training Sportegyesület Győr legrégibb tánccsoportjaként érkezett a rendezvényre, ahol show, hip-hop, funky és diszkó műfajban mutatkoztak be. Módné Czap Marianna arról beszélt, hogy az enesei iskolában is működik egy csoportjuk, melyben óvodások és alsó tagozatosok tanulják a tánc alapjait. A szakmai vezető a lányok mellett szívesen látná a fiúkat is, hiszen nem kell eget rengetően bonyolult mozdulatokra gondolni, elég a mozgás szeretete. A klasszikus balett alapjaira épülő akrobatikus és néptáncos elemek bárki által elsajátíthatók. Az óriáscsúszda környékén szintén sok gyerekkel találkoztunk, akik hol hason, hol háton siklottak talaj közeli szintre. Egyikük jól informáltan megjegyezte: “Bent leszünk a Rábaközi Stúdióban! Tévébe is rakják, meg mit tudom én....!” Akadt munkája Molnár Mónikának, aki a játszóházat igazgatta. Az alkotó kedvű résztvevők állatfigurás dobozokat, virágfüzéreket, hűtőmágneseket készítettek - tudtuk meg a kónyi családsegítő intézményvezetőjétől. Tovább sétálva Podmaniczky Miklósnéval találkoztunk, aki elmondta, hogy tisztában van a faluért tett érdemeivel, de azért ekkora elismerésre ő sem számított. - Óvodáskortól a nyugdíjasokig mindenkinek szerezhetek vele örömet, és a mai sivár világban úgy érzem, hogy egyre többen értékelik tevékenységemet - fogalmazta meg véleményét a kitüntetett, aki a karácsonyi ünnepkörre újabb meglepetéssel készül. Gulyás Tünde volt munkahelyén, a játszóházban tanulta meg az arcfestést, melynek titka, hogy szeretni kell a díszítő munkát. Nincs ezzel egyedül, hiszen többen nyüzsögtek körülötte, van aki az arcát tartotta, míg más szintén beállt “festőnek”. A kislányok   hercegnővé és pillangóvá, a fiúk pedig  szörnyekké és pókemberré változnak át legszívesebben - hangzott a kommentárban.

 



Beküldés dátuma: 2010. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek