Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új gépjárművel bővült a beledi tűzoltók felszereltsége

Pénzváltó Sándor az 1984-es kiadású, 13 mázsás, 220 LE-s Mercedest dinamikus, erős autónak jellemzete, mely a terepen is megállja a helyét. A gépjárműfecskendő mostantól a beledi önkéntesek munkáját segíti.

Tökéletes műszaki állapotban lévő Mercedes típusú gépjárműfecskendővel gazdagodott nemrég a Beledi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az értékes ajándékot Szalay Antal adta át a pünkösdi fesztivál alkalmával. A Provertha Zrt. tulajdonosa nem először bizonyította önzetlenségét és nyújtott ekkora segítséget a lánglovagoknak, hiszen a régebbi gépjárművet is ő szerezte be a németországi Pforzheimből.
– Nagy előrelépés ez nekünk, mert a régi autót kiválthatjuk ezzel a 2500 literes tartállyal rendelkező, gyorsbeavatkozóval felszerelt járművel. Nem kell kigurítani a hagyományos tömlőket, majd újra feltekerni, ezenkívül sokkal könnyebb az oltás a sugárcsöves gumitömlővel – magyarázta Pénzváltó Sándor. Külön felszerelésként járt hozzá a 3-szor 16 fokos kitolós létra, valamint a 4 db-os dugólétra, amelyeket ha újonnan kellett volna megvásárolniuk, közel egymillió forintba került volna. Szintén tartozéka egy 380 V-os áramfejlesztő és néhány kisebb kiegészítő eszköz. A gépjárműfecskendőnek 2021-ben jár le a műszakija, szervizkönyve rendben van, a honosítás után pedig mielőbb szeretnék hadrendbe állítani.
A hármas katasztrófavédelmi besorolású beledi tűzoltóság csapata szeretne a kettes kategóriába kerülni, amelyhez teljesíteni kell a feltételeket. Az átminősítés nemcsak a vonulásnál, hanem a pályázatok terén is előnyt jelentene – mondta Pénzváltó Sándor parancsnok.

Beküldés dátuma: 2019. 07. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Női önkéntesek segítik a tűzoltók munkáját

  Beled Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete eddig minden alkalommal sikeresen pályázott – mondta televíziónknak Pénzváltó Sándorné, aki örömmel látja, hogy egyre több nő választja hobbijának az önkéntességet.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play