Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Új angiológiai központ Kapuváron

- Nagy öröm számunkra, hogy elkészült az épület, és ünnepélyes keretek közt átadásra kerül - mondta a kommentátor a “Lumniczer Sándor Kórház angiológiai rehabilitációs központ kialakításának rekonstrukciós programja”nevű projekt kapuvári átadásán. Miután egyesével megszólíttattak az illusztris vendégek, Hámori György polgármester vette át a szót, aki rögtön kiegészítette a névsort a kórház dolgozóival. Még ha nem is személy szerint, de a városvezető  mindenképpen ildomosnak tartotta az említésüket, hiszen áldozatos munkájuk nélkül nem valósulhatott volna meg a beruházás. A Csorba Ernő mérnök tervei alapján készült  épület esztétikailag is élményt nyújt a szolgáltatást igénybe vevőknek - fejezte ki elégedettségét a városvezető. Dr. Ballagi Farkas mindvégig a beruházás szakmai tanácsadójaként közreműködött a pályázat végrehajtásában. Boross János egészségügyi tanácsnok számtalanszor helyettesítette a polgármestert és képviselte az önkormányzat érdekeit a projekt-értekezleteken. Szintén megköszönték Virágh Péter és Varga-Kovács Petra munkáját, ők a Váti Kht.ellenőreként felügyelték a projekt végrehajtását: szigorú, de emberséges hozzáállásukkal segítették a kivitelezést. Horváth Zsolt műszaki ellenőr pedig keményen kiállt a kapuváriak érvényesüléséért. Lugosiné Kelemen Judit a pénzügyi elszámolások hátteréről gondoskodott, Herman Judit projektkoordinátor viszont a teljes projektet menedzselte.
Dr. Benedek Zoltán kórházi főigazgató arról beszélt, hogy mindig álltak mögötte olyan emberek, akik túl tudtak lépni a nehézségeken: - Ha meg kell csinálni, akkor meg fogjuk oldani - mondták sokan, s íme, a végeredmény őket igazolja. A főigazgató hálásan gondol azokra a betegre, akik türelemmel viselték az építkezéssel járó kellemetlenségeket, s mi több, még biztatták is az egészségügyi intézmény szakembereit.
Dr. Ballagi Farkas az ünnep alkalmával állt kameránk elé, hogy elmondja gondolatait: az évek hosszú sora kellett ahhoz, hogy a szakképzett dolgozókkal a betegek megelégedésére végezzék az érrehabilitációs gyógyító tevékenységet. Mára a páciensek lelkesedésén túl az országos szakmai körök elismerését is magukénak tudhatják - jegyezte meg a kapuvári angiológiai centrum szellemi atyja, aki több száz előadást bonyolított le, valamint szakcikkeket publikált a témában. Mire számíthatnak a szakorvosi beutalóval érkező betegek a kezeléssorozat végére? Csökkenő panaszokra, frissebb mozgásra, valamint jó vagy kiváló általános közérzetre.
Andrássy Gyula 1957-ben gyermekparalízisben betegedett meg, ettől kezdve folyamatosan vékonyodott a lába, az erei pedig beszűkültek. Mióta kipróbálta, rendszeresen visszajár a Lumniczer-kórházba, különösen a téli hidegek előtt veszi igénybe a kapuváriak segítségét. A családias légkörben kedvező a betegek fogadtatása, a dolgozók végtelenül előzékenyek, s szinte lesik mindenki kívánságát. A város központi részét látta, de az is nagyon hangulatos, s már ismerősként köszöntik a helyiek - foglalta össze benyomásait a riportalany.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés