Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új épületszárnnyal bővült az enesei Tündérkastély Óvoda

2009 tavaszán döntött úgy az enesei képviselő-testület, hogy pályázatot nyújtanak be az óvoda bővítésére. A  projekttel maximum 20 millió forint forráshoz juthatott a leendő nyertes. A rábaközi településen eredetileg úgy tervezték, hogy 200 m2 alapterületű résszel egészítik ki az óvodát,  melyben két új csoportszoba is helyet kapott volna. A munkálatokat az előzetes kalkuláció szerint 25 - 30 millióra taksálták, de menet közben kiderült, hogy ha meg akarnak felelni a törvényi előírásoknak, akkor ennél 50 m2-rel nagyobbra kell építeni a bővítményt. - A beruházás a tervezéssel, a közbeszerzéssel és egyéb költségekkel eléri az 50 millió forintot - állapította meg Mesterházy József polgármester, aki úgy véli, hogy mindent egybevetve is érdemes volt belevágni a fejlesztésbe. Az utóbbi idők legnagyobb horderejű enesei beruházására nem vettek fel hitelt, mert képesek voltak helyben kigazdálkodni a költségek hiányzó hatvan százalékát.
Nagy dolognak számított Enesén, amikor több mint ötven évvel ezelőtt az 1830-as évekbeli kúriában elindulhatott az óvodai nevelés, de azt mindenki tudta, hogy az épületet nem ilyen célokra tervezték - utalt a kezdetekre a település vezetője. A mostani intézményben a foglalkoztató-termek mellett  logopédiai és vezetői szoba is épült az előírások szerint. Az óvoda megfelel a kor követelményeinek, ezért mindnyájan örülhetünk, hogy elkészült - mondta Mesterházy József.
Szabóné Horváth Judit óvodavezető az épület ünnepélyes átadásán megerősítette, hogy a régi óvoda már nem felelt meg a mai  elvárásoknak, viszont a legjobbat szeretnék nyújtani a gyerekeknek. A felszólaló köszönetét tolmácsolta a kivitelezőnek, és az építkezésben résztvevő valamennyi magánszemélynek, cégnek. Elmondta, hogy három éve gyűjtögették az alapítvány számlájára és a szülői munkaközösséghez érkezett felajánlásokat, s csak a megfelelő alkalomra vártak, amikor méltó célra fordíthatják az összeget: függönyöket, apróbb berendezési tárgyakat vásároltak az óvodának.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő arra kérte a szülőket, az eneseieket, hogy tartsák nagy becsben az óvodát, hiszen szemük fényét,  a gyermeküket hozzák ide nap mint nap, a felnőttek pedig a kicsik mosolyából merítik az örömet.


Beküldés dátuma: 2010. 09. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play