Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Új gépek a szakiskola tanműhelyében

A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola DECENT-pályázaton nyert 11 millió forint támogatást hegesztőgépek beszerzésére.
Az intézményben   valamennyi szakmacsoport képzésére odafigyelnek – jelezte Balogh Ottó gyakorlati oktatásvezető –, ezért a leendő szakácsok, pincérek és pékek modern tankonyhában ismerkednek mesterségük apró-cseprő fogásaival. Az asztalosműhelyben szintén korszerű berendezések segítik a fiatalokat az előremenetelben, s legújabban a géplakatosok és az ipari gépészek jutottak hozzá az új   eszközökhöz.
Mikor a Kaputrade Kft. pár hónappal ezelőtt kézhez kapta a komplett hegesztőműhely berendezéseire vonatkozó pályázati anyagot, rögtön felvette a kapcsolatot a szlovén Varstroj gépgyártócéggel – tájékoztatott Holper István. A kéziszerszámok, kisgépek és rögzítéstechnikai termékek, valamint hidraulikai elemek gyártásával foglalkozó kapuvári vállalkozás partnerével közösen dolgozta  ki az ötállásos hegesztőműhelyre vonatkozó tervezetet. A munkaállomás tartalmazza a lánghegesztő berendezést, a plazmavágót, az alumínium és rozsdamentes anyagra beállított AWI hegesztőt, valamint az általános műveletekre használható védőgázas CO-hegesztőt. A gépek egymástól függetlenül használhatóak, ezért paravánokkal és védőfüggönyökkel választják el őket egymástól. A speciális hegesztőasztalokat a legkorszerűbb, alsó és felső állású elszívóberendezésekkel látták el, az aktív szénszűrővel felszerelt tisztító pedig a tiszta levegőről gondoskodik a helyiségben. A biztonságos környezet megteremtéséhez elengedhetetlen a védőruházat, az automata hegesztőpajzs és a védőkesztyű.
A kapuvári kft. ügyvezetője elmondta: olyan gépcsalád kiválasztására törekedtek, amely nemcsak napjainkban jelenti a csúcsminőséget, hanem a jövőnek is szól, vagyis néhány esztendeig biztos kiszolgálja az ipari tanulókat a legmagasabb színvonalon.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés