Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Új ifjúsági szervezet alakult Csornán

Idén februárban indult útjára az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Szólj bele a közéletbe című kampánya, mellyel azt szeretnék elérni, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a párbeszédbe. Stágel Bence, a KDNP országgyűlési képviselője szerint mostanában számos olyan felmérés látott napvilágot a fiatalok demokráciafelfogásáról, amely aggodalomra adhat okot. A megkérdezett 15 és 35 év közötti korosztály egyharmada mondta azt, hogy neki teljesen mindegy, hogy demokráciában vagy diktatúrában él, egytizedük pedig kimondottan az utóbbit szeretné. Ezek az eredmények indították a szövetséget arra az elhatározásra, hogy megszólítják a fiatalokat. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség országos elnöke továbbá beszámolt arról az ígéretről, melyet a csornai “X”-esektől kapott: ők is szeretnének hozzájárulni a nemzetpolitikai célkitűzések eléréséhez, és felveszik a kapcsolatot a felvidéki Via Nova ifjúsági csoporttal.
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség 20 fővel megalakult csornai alapszervezetének tagjai a helyi fidelitaszosokkal képzelik el a jövőjüket, ezért közösen fogják megszervezni minden rendezvényüket. Antal Krisztián, a csornai csapat elnöke leszögezte: közelebb kellene vinni a fiatalokat a politikához, hogy a lehető legtöbb csatornán keresztül szólhassanak bele a közéletbe. A csornaiak alapvetően nem fognak eltérni az országos szervezet céljaitól, ezért kiemelt feladatnak tekintik a közösségépítő programok szervezését. Az év második felében a Fidelitasszal közösen beszélgetős estéket rendeznek a településen. A kereszténység iránt elkötelezett, polgári gondolkodású, konzervatív értékrendet képviselő tagokat várnak az új szervezetbe – tette hozzá Antal Krisztián.
Varga József, a KDNP-csoport helyi alelnöke arra kérte a fiatalokat, hogy legyenek mindvégig hűek az aláírásukkal hitelesített vállalásukhoz. Mindig lesznek nehézségek, de ha kitartanak, idővel érett kereszténydemokrataként szolgálhatják a párt céljait.

Beküldés dátuma: 2011. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play