Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új igazgató a katolikus intézmény élén

 

„Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai. A változásokról a nemrég kinevezett igazgató beszélt.

Fodor Gyuláné nyugdíjba vonulását követően 2018. augusztus elsejétől Biró Péter látja el a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetői feladatait. A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium korábbi tanárát és igazgatóhelyettesét dr. Veres András megyés püspök kérte fel a felelősségteljes pozíció betöltésére és nevezte ki a katolikus intézmény igazgatójának.

Az új vezető szerint az elöljárót személyének kiválasztásában az vezérelhette, hogy helyi lakos, és közel húsz éves pályafutása során rengeteg tapasztalatot szerzett. A klasszikus értelemben vett tanítás mellett elvállalta a munkaközösség-vezetői teendőket, öt évig igazgatóhelyettesként vett részt az iskola életében, de végzős egyetemisták mentoraként is közreműködött. Több éve tanfelügyeleti és pedagógus minősítési szakértőként dolgozik a többi intézményben, így széles körű betekintése van a többi iskola működésére. Érettségi elnökként jártasságot szerzett más oktatási egységekben tanuló fiatalok tudásával kapcsolatban.

Egy iskola egyszemélyi felelős vezetője, illetve az intézmény „arca” az igazgató, akinek munkáját segíti az igazgatóhelyettes – fogalmazta meg Biró Péter, hogy elsősorban miben látja a különbséget az eddigi és mostani feladatai közt. Mivel jelenlegi munkahelye általános iskola és óvoda, számos új feladat vár rá a 2018/2019-es tanévtől.
Az önálló gazdálkodást folytató katolikus intézményben tapasztalt szakember, Némethné Szalai Zsuzsanna gazdasági vezető felügyeli a számviteli, pénzügyi folyamatokat. Biró Péter a püspök kérésére változásokat vezetett be az iskola irányításában, ezért két új igazgatóhelyettessel kezdte meg ősszel a munkát: a felsős osztályokban Némethné Tóth Katalin, az alsóban pedig Némethné Ács Anita lesz a segítségére. Az óvoda élére pedig Mészárosné Taródi Erika került.
Az évfolyamonként két osztályt indító Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskolába riportunk készítésekor háromszázegy diák iratkozott be. A jelenlegi félévtől öt új kolléga kezdte meg a munkáját, így a pedagógiai programnak megfelelően minden tárgyat szakképzett oktató fogja tanítani, és az elősírás szerint meg tudják oldani a kívánt csoportbontást. A szinte maximális létszámmal működő óvodában négy huszonöt fős csoportot indíthatnak. A gazdagon felszerelt, jó állapotú, a város egyfajta ékkövének számító iskolai és óvodai épületben minden feltétel adott a fiatalok megfelelő neveléséhez. Az egyházmegye gazdasági vezetőjének tájékoztatása szerint a közeljövőben további komoly fejlesztések várhatóak az intézményben.

Beküldés dátuma: 2018. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

DANUBIUS play