Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új iskolában tanulhatnak a porpáczysok

A következő tanévtől már új iskolában tanulhatnak a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola diákjai – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleményében. Kameránkkal rögzítettük a március 22-i fertődi alapkőletételt.

– A köznevelési létesítmények teljes egészében hazai forrásból megvalósuló korszerűsítése hozzájárul a fiatalok egészséges szellemi és testi fejlődéséhez, a helyi közösségek megtartásához, gyarapodásához - fogalmazott Boros Anita, a vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár.

L. Simon László Magyarország Kormánya nevében köszönte meg a fertődiek áldozatvállalását, és az iskola valamennyi dolgozójának hitét és kitartását, valamint a diákok türelmét.
– Valljuk be őszintén, a II. világháborút követően nem volt szerencsés döntés, sőt mondjuk ki, hibás döntés volt, hogy egy szakközépiskolát Közép-Európa legszebb kastélyába beköltöztetni. Azt azonban el kell ismernünk, hogy Porpáczy Aladár tevékenységének köszönhetően a magyar kertészeti kultúrát és mezőgazdasági szakképzést magasabb szintre emelték ezen a vidéken. Az ő általa vezetett intézmény sok-sok kiváló szakember képzéséről gondoskodott.

Az iskola névadója nagyívű szakmai pályafutását abban a hercegi uradalomban kezdhette meg, melynek szakmai, műemléki és kulturális rekonstrukcióján dolgozik a Kormány, s amely az elmúlt években azzal az eredménnyel büszkélkedhet, hogy mióta a Miniszterelnökség kötelékébe tartozik, 20 százalékkal növelte látogatóinak létszámát. Az államtitkár helyes döntésnek nevezte a középiskola új épületbe költöztetését, mert az így felszabadult tér a kultúrát szolgálhatja, mellyel megindulhat a kastély nyugati szárnyának rehabilitációja is.

– Az itt jelenlévő polgármesterek nevében is köszönjük, hogy valóban megépül az oktatási központ, mert alapvető érdekünk ez az intézmény, mely nemcsak a térség, hanem az ország büszkesége is lesz – mondta Firtl Mátyás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban, több mint 1 milliárd forintból megvalósuló beruházás várhatóan még idén lezárul.
A fejlesztés során komplett új iskola épül 10 tanteremmel, a kapcsolódó igazgatási, nevelőtestületi, közlekedési, szociális, étkezési, üzemeltetési területekkel, és egy 605 m2-es küzdőtérrel rendelkező tornateremmel.

Beküldés dátuma: 2016. 03. 29.

Kapcsolódó hírek

  • Iskolafejlesztések a fertődi térségben

    Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play