Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új kiscsoportosok a beledi óvodában

A képviselő-testület döntésének értelmében idén szeptembertől a négy helyett három csoport működik a beledi óvodában. Mivel maximum 90 gyermeket helyezhetnek el, a termeket is át kellett rendezni, és szétosztották a megszűnő csoportszoba berendezéseit.
Gerencsérné Németh Erika elmondta, hogy a munkatársak létszáma változatlan. A fejlesztő pedagógus foglalkozik a sajátos nevelési igényű és a részképesség zavarral küzdő óvodásokkal, a pedagógiai szakszolgálattól pedig a gyógypedagógus segítségét fogják igénybe venni. Az első nap az új óvodásoknak a legizgalmasabb, ezért az intézmény egy héttel korábban lehetővé tette a szülőknek, hogy bejárjanak gyermekeikkel, akik így könnyebben megszokták a számukra ismeretlen környezetet. A családi napköziből érkezett csemeték még hamarabb beilleszkedtek, hiszen nekik nem volt ismeretlen a közösségi szellem. Hogy minél kisebb törés érje a gyerekeket, a barátok és ismerősök egy helyre kerültek.
Az első szülői értekezletre azon kisgyermekek anyukáját és apukáját is meghívták, akik még nem töltötték be a harmadik életévüket, de az év folyamán az óvoda teljes jogú tagjai lesznek. Az óvoda mindhárom csoportját érinti az a TÁMOP-os pályázat, mellyel a nevelési időn túli foglalkoztatást célozzák meg.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play