Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új otthonra lelt a tereprali a beledi központtal

Garamvölgyi Zoltán, a több  rangos tereprali bajnokság és világkupa futam rendezője a beledi származású Németh Sándorral folytatott néhány perces telefonbeszélgetés után döntött úgy, hogy a Riverside Baja 2014. 2. futamának idei helyszíne legyen a dél-rábaközi település.

Óriási szervezőmunka, rengeteg telefonálás és hatalmas odafigyelés kellett az ilyen horderejű verseny megrendezéséhez – fogalmazott Tompáné Balogh Mária. A polgármester úgy véli, a város vezetése mindent megtett annak érdekében, hogy a látogatók jól érezzék magukat. A művelődési ház dolgozói nonstop a rendelkezésre álltak, hiszen ott helyezték el az informatikai központot, a hivatal munkatársai pedig a technikai feltételeket biztosították. A tornacsarnokot is a versenyszervezők rendelkezésére bocsátották, a kiszolgáló személyzet elhelyezését pedig a környező települések szálláshelyeinek bevonásával oldották meg.
A nézők külön tapssal jutalmazták a szélvédő nélkül útnak induló autósokat, akiket a felismerhetetlenségig belepett a porfelhő, de másnap pedig a szakadó eső jelentette a gondokat. A Beled környéki utak mindent összevetve jól vizsgáztak, mert még az özönvíz sem tette járhatatlanná a pályát, s mindössze az utolsó gyorsasági szakaszt kellett lefújni. A Rábaköz nem delegált versenyzőt az országos bajnokság második futamára, és a területileg hozzánk legközelebb álló versenyző is győri. A Fodor Imre – Csató Attila páros egyébként megnyerte a bajnokságot, de az említett körülmények miatt a Rábaköz helyi autóssal most nem büszkélkedhet.
 Garamvölgyi Zoltán autós pályafutása épp egyidős a magyar tereprali bajnokság indításával, hiszen a versenyző huszonkét évvel ezelőtt kötelezte el magát a lóerőkkel. A több rangos hazai és világkupa szervezője  elmondta: óriási technikai fejlődést értek el azóta. Kis kategóriában két egymást követő évben szerezte meg a magyar bajnoki címet Lada Niva kocsijával. A későbbi  kategória-győztes és abszolút második helyezett a tavalyi esztendőben átült a BMW X5-ösbe. Túljutva az első futamokon, egyre jobban érzi az autót, de tavaly a teljes bajnokságot még nem akarta bevállalni.
Korábban valóságos legendák keringtek a bajnokságokról, és hajlamosak voltak túlértékelni az eredményeket, de a húsz évvel ezelőtti sebesség nyilván elenyésző volt a mostaniakhoz képest. A Ladával életre-halálra erőltették a 100 km/órás tempót, ma pedig az ízig-vérig versenyautónak tervezett  hatsebességes, 320 LE-s BMW-vel abszolút magabiztosan száguldanak ennek a duplájával.
Az autók érkezési-indulási pontját a beledi Gombás Autócentrum biztosította, és mindenben segítették a verseny gördülékeny lebonyolítását. Amikor úgy hozta a helyzet, megrendeltek egy-egy akkumulátort, ékszíjat vagy fékbetét, de nyilván a versenyautókhoz szükséges  komolyabb alkatrészek náluk nem álltak a rendelkezésre. Gombás László  jövőre még felkészültebben várja a ralisokat. Az ügyvezető elmondta: ha sikerül legyőzni a technikai akadályokat, szeretnének autójukkal benevezni a rali bajnokságra. – Kacsingatok a tereprali felé, mert koromnál fogva ez közelebb áll hozzám, de ehhez is új autót kell építeni.
Németh Sándor szervező örömmel nyugtázta: balesetmentesen zajlott a beledi központtal megrendezett nívós bajnokság. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tereprali ma Magyarországon. Az országos bajnokság második futamán a versenyszakág színe-java megtisztelte jelenlétével a beledi versenyt és a nézőket. Az időjárás viszontagságaitól függetlenül nagy élmény volt az eddig kevésbé ismert pályaszakaszon való küzdelem.
A szervezők elsősorban a nyugodt körülmények, valamint a versenyzők és a nézők biztonságának megteremtésére törekedtek. Németh Sándor leszögezte: szeretné, ha jövőre is Beled központtal zajlana a verseny, amelynek megrendezéséhez továbbra is számítanak a város polgármesterére, valamint a helyi autóscentrum ügyvezetőjére. © MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play