Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Új tankerület vezető Kapuváron és a környékbeli iskolákban

A Kapuvári Tankerület új vezetőjének a kinevezésével járó feladatok nem okoznak gondot, hiszen huszonhat éven át pedagógusként dolgozott. Tompáné Balogh Mária a tanítás mellett korábban az országos szakértőként és megyei pedagógiai intézet biológia szaktanácsadójaként tevékenykedett.

Tompáné Balogh Mária 2015. augusztus 24-étől került a kapuvári tankerület élére, s azóta több szakmai programon is részt vett. Beled volt polgármestere szívesen tölti idejét a pedagógusok körében, hiszen negyedszázadon át maga is ezt a hivatást folytatta. A határozatlan idejű megbízás a következő feladatokat jelenti számára: a tankerülethez tartozó iskolák összefogását, az intézmények szakmai irányítását, a pénzügyi fedezet koordinálását, vagyis az egész oktató-nevelő munka szervezését.
Korábban végzett ellenőrző munkája mellett szakmai módszertanok, ajánlások kidolgozásával foglalkozott, tankönyveket, munkafüzeteket, tanterveket állított össze.
– A tankerület három iskolájában részt vettem a tanévnyitó ünnepélyen, az alakuló értekezleteken pedig találkoztam a pedagógusokkal. A szeptember elsősorban az iskolakezdésről, a munka beindulásáról szól. A tantárgyfelosztások mindenütt rendben vannak, és a szakos ellátást csak úgy tudtuk biztosítani, hogy vannak ún. áttanítók, akik két iskolában is tanítanak. Munkatársaimmal már a következő, 2016/2017-es tanévet tervezzük.

Beküldés dátuma: 2015. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés