Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Új társadalmi megbízatású alpolgármester Kapuváron

Kapuváron a nem főállású alpolgármesterek feladata a hivatali struktúrához igazodik: dr. Hoffer Imre a humán területért felel, Tóth Imre pedig a gazdasági, városfejlesztési vonalon segíti az önkormányzat munkáját.

Tóth Imre dr. Hoffer Imrével együtt segíti Hámori György városvezetői munkáját. A két társadalmi megbízatású alpolgármester a titkos szavazást követően, az október 30-i képviselő-testületi ülésen tette le az esküt. A polgármester általános helyetteseként dolgozó dr. Hoffer Imre tevékenységét évek óta ismerik a kapuváriak, ugyanakkor Tóth Imre sem most kezdte a város érdekében végzett munkát.

Az újonnan megválasztott alpolgármester gyermekkorát Osliban töltötte, de 38 éve Kapuváron él családjával. Felnőtt gyermekei közül a megyeszékhelyen élő Bernadett jogász-közgazdász diplomával rendelkezik, a Kapuváron letelepedett Péter pedig építészmérnök lett. Tóth Imre felesége több mint negyven éve dolgozik a városházán, beleértve a tanácsi rendszert is.
Az 58 éves Tóth Imre a győri Hild József Építőipari Szakközépiskolában érettségizett. A technikus minősítéssel és mestervizsgával rendelkező szakember élete az építőiparhoz kötődik. Hogy megfeleljen a változó elvárásoknak, az évek során különböző továbbképzéseken vett részt.
Negyven évvel ezelőtt a kapuvári városgazdálkodási vállalatnál helyezkedett el, majd az azóta megszűnt gazdasági műszaki ellátó szolgálatnál folytatta pályafutását. A rendszerváltás előtt döntött úgy, hogy önállósodik és vállalkozóként folytatja a munkát. A kétkezi szakmunkától kezdve a szervezésen át a műszaki vezetői feladatokig sok mindent kipróbált az elmúlt évtizedek során.
Tóth Imre 2002 után kezdett érdeklődni a helyi közügyek iránt. Két önkormányzati cikulson keresztül külsős tagja volt a képviselő-testület gazdasági bizottságának. 2006-ban csatlakozott a Kapuvári Kéz-Mű és Szociális Foglalkoztató Nonprofit Közhasznú Kft. felügyelő bizottságához, 2009-óta pedig az elnöki teendőket is ellátja.
A 2014-es helyhatósági választáson egyéni mandátumot szerzett Kapuvár 6-os számú választókerületében. 2015-től helyet kapott a Kapuvári Szent Anna Egyházközség plébániai tanácsadó testületében, három éve pedig elvállalta az alelnöki pozíciót.
A kapuváriak a 2019. október 13-i önkormányzati választáson ismét bizalmat szavaztak Tóth Imrének, aki Hámori György polgármester javaslatára elnyerte az egyik alpolgármesteri tisztséget is.
– Nagy terveink vannak, és olyan dolgokról tudok beszámolni, amelyekre már rendelkezésre áll a pályázati forrás. A legjelentősebb, amelyről korábban a polgármester úr is beszélt, a házhelyi városrészen épülő idősek napközi otthona – mondta örömmel a képviselő. Első ütemben 20 fő ellátására alkalmas épületben gondolkodnak, de remélik, hogy a folytatáshoz is meg lesz majd a pénz.

Kapuváron legendásan példaértékű az együttműködés a város és a hitközségek között, ami az egyházi épületek korszerűsítésében is megmutatkozik. Tóth Imre a képviselői és az alpolgármesteri munkája mellett továbbra is szeretné folytatni az egyházközség és a városvezetés közötti mediátori szerepét. Családja mindenben támogatja őt, ezért megnyugtató számára, hogy a későbbiekben is számíthat a segítségükre.

Beküldés dátuma: 2019. 11. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés