Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Új vezető a kapuvári óvodában és bölcsődében

A nyugdíjba vonuló Boros Imrénét a felnőttként ugyancsak pedagógiai pályára lépő egykori óvodása váltotta a kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsőde igazgatói székben. Fodor Katalin szeretettel gondol vissza a gyermekévekre és az is öröm volt számára, amikor kiderült, hogy egykori óvónőjével dolgozhat együtt.

Fodor Katalinnak szerencséje volt, mert miután 2001-ben befejezte a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai karát, rögtön el tudott helyezkedni a Király-Tó Óvoda és Bölcsőde Lakótelepi Tagóvodájában. Határozott idejű szerződése négy évre szólt, de közben folytatta tanulmányait és elvégezte a győri Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar gyógytestnevelő szakát is. 2005-ben megszületett a kislánya, majd a gyermek egy éves kora után állást ajánlottak neki a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kapuvári Tagintézményében. A felajánlott állást az anyai nagyszülők támogatásának köszönhetően elfogadta, kislányára a nagypapa vigyázott.
Rövid ideig dolgozott ezen a helyen, mert ismét anyai örömök elé nézett. 2011-től 2015-ig ismét a szakszolgálatnál dolgozott, ami azt jelentette, hogy az óvodásoknak és az iskolák alsó tagozatosainak tartott gyógytestnevelést. Mivel hiányzott neki az óvodai élet, a vele járó örömökkel, kihívásokkal együtt, elhelyezkedett a Rábatamási Körzeti Napköziotthonos Óvodában. Ezzel egyidejűleg a Budapesti Műszaki Egyetem kihelyezett karán Közoktatásvezetői szakvizsgát tett. 2016-ban viszont visszahívták Kapuvárra a lakótelepi tagóvodába, ahol már tagóvoda-vezetőként tevékenykedett. 2023. augusztus 1-jétől adódott a lehetőség, hogy a kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsődét vezető Boros Imréné nyomdokaiba léphet.
– Nagyon szerettem a lakótelepi tagóvodában dolgozni. Sok örömöm és sikerélményem volt vezetőként, melyet a szülők és kollégák együttműködésének és támogatásának is köszönhettem. Megtiszteltetés volt számomra, mikor Boros Imréné intézményvezető jelezte felém, hogy gondolkozzak el az intézmény vezetésén, mivel ő nyugdíjba készül – fogalmazott Fodor Katalin, aki vezetői pozíciójában sok újdonsággal találkozott, de az itt töltött hét esztendőnek köszönhetően számtalan olyan tapasztalatot szerzett, amely segített neki legyőzni az akadályokat. Borosné Márti korábban olyan feladatokkal bízta meg, amelyek megkönnyítették az intézményvezetői teendők elvégzését. Többek közt ennek is köszönhető, hogy nem volt minden ismeretlen számára.
Vezetői megbízása egyelőre egy évre szól, mely idő alatt úgy tervezi folytatni az intézmény életét, annak irányítását, ahogy eddig látta és tapasztalta. Alapvető célja, hogy az eddig elért eredményeket, értékeket megőrizze. A tagóvodák vezetői közül is többen nyugdíjba vonultak, ami három intézményegységet is érint, ezért fontos feladatának tekinti, hogy mindegyik tagóvodában segítse az új tagóvoda vezetők munkáját.
Szeretné, ha a nemrég vezető pozíciót vállaló kolléganőivel együtt közösen dolgozhatnának azon, hogy a Király-tó Óvoda és Bölcsőde intézményébe járó gyermekek számára nyugodt, derűs, szeretettelje óvodai légkört teremtsenek, élményekre épülő, inger gazdag környezet biztosításával.

Beküldés dátuma: 2024. 01. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés