Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Új vezetője van a beledi szociális központnak

A beledi szociális központ nemrég megbízott vezetője a csapatmunkához szokott, ezért nem szeretné átalakítani az eddig bevált kiváló módszereket. – Személyi változtatást sem tervezek, hisz nagyon felkészült szakemberekkel vihetem tovább a szerteágazó feladatokat – hangzott a tévés nyilatkozatban.

Odoricsné Buthi Krisztina anyai örömök elé nézett, ezért 2015. október 1-jével Takácsné Horváth Mónika lépett a helyére. A szakember 2005 januárja óta dolgozik a Beledi Egyesített Szociális Központban. A családsegítő szolgálat vezetése mellett az intézmény hatókörébe kerülő települések lakosságával tartotta a személyes kapcsolatot, illetve a családi napközi koordinálásával volt elfoglalva. Az új vezető munkatársaival ott szeretné folytatni, ahol abbahagyta, vagyis a szolgáltatásaikat igénybe vevők minél alaposabb kiszolgálásával.
A nyáron életbe lépett jogszabályi változások miatt a társult települések önkormányzatainak felül kell vizsgálniuk a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok működését. Október 31-éig kell meghozniuk a döntés, vagyis mely szolgáltatótól kívánják igénybe venni a feladatokat. A beledi intézménynél némi nehézséget okozott, hogy néhány társult helyhatóság más-más szolgáltatóval volt eddig kapcsolatban, de a jövőre nézve az egységes rendszer kialakítása a cél. A megbízott vezető példaként említette Cirák községet, melynek lakossága megszokta és megkedvelte a beledi szociális központ munkatársainak tevékenységét, viszont a paragrafusok változása miatt elképzelhető, hogy jövőre más társulási formában, illetve más szolgáltatótól fogják igénybe venni a gyermekjóléti és családsegítő alapellátásokat. Takácsné Horváth Mónika reméli, hogy emiatt nem lesz szükség az intézmény dolgozóit is érintő létszámcsökkentésre.
A Beledi Egyesített Szociális Központ és a Beled Ifjúságáért Egyesület közös szervezésében idén kilencedik alkalommal tartják meg a Márton-napi rendezvényt. A november 14-én szombaton megrendezésre kerülő családi napnak még nincs kész a végleges műsorrendje, de a szociális központ vezetője már most felhívta az érdeklődők figyelmét a beledi sportcsarnokba tervezett változatos programokra.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play