Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újabb csoportszobával bővült a beledi óvoda

Négy óvodai csoporttal indult idén ősszel a Beledi ÁMK Napköziotthonos Óvodája. Tóthné Tóth Szilvia nagyon örül annak, hogy bővült az intézmény, és a nevelési év folyamán száz főre növekedik az óvoda gyermeklétszáma.


- Örülök neki, hogy a fenntartó önkormányzat is támogat bennünket a fejlesztésekben. A plusz csoportszoba helye adott volt, ezért berendeztük és megtaláltuk a munkaerőt – mondta az intézményvezető, aki szerint egyre több család választja Beledet lakóhelyéül, és a környező településekről is járnak gyerekek a beledi oviba, ami szintén pozitívan hat a bölcsődei és óvodai gyermeklétszámra.

A művelődési központ által szervezett Mihály- napi programokba az óvodai csoportok is bekapcsolódtak. A gyerekek vásáros műsora is színesítette a programot, és felelevenítették a Mihály-napi vásárt, a régi korok hagyományait. Az óvoda dolgozói és a szülők közösen készültek a rendezvényre. A saját kezűleg készített portékáik árusításából befolyt összeget az óvodások további programjainak finanszírozására fordítják.

A beledi óvodában nagy figyelmet fordítanak az egészségtudatos szemlélet megismertetésére és kialakítására, ezért ennek a témának szentelték október első hetét. Szerették volna, ha a gyerekek minél többféle mozgásformát kipróbálhatnak, így zenés-táncos tornát és foci toborzót szerveztek számukra. Az Aranykapu zenekar jó hangulatú koncerttel örvendeztette meg a kicsiket, az interaktív előadás keretében pedig a helyes fogápolással ismerkedtek meg. A hét szinte minden napján egészséges alapanyagokból készült ennivalók várták a gyerekeket, akik finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak a szülők jóvoltából. Tóthné Tóth Szilvia szerint a gyerekek feltűnően jó étvággyal fogyasztották egész héten a zöldségből, gyümölcsből összeállított ételeket.
A megmaradt nyersanyagok sem vesznek kárba, mert a későbbi kreatív foglalkozásokon fogják felhasználni őket. Ugyanígy hasznosítják az adott évszakra jellemző terményeket és az ősz színeiben pompázó növényeket is.
A nyárias ősznek köszönhetően az óvoda dolgozói sokat sétálnak a településen a gyerekekkel, akik egyre jobban megismerik és megszeretik saját lakóhelyük szépségeit, megfigyelik a természetben végbemenő változásokat.

Tóthné Tóth Szilvia végül elmondta, hogy megkezdődött az épület tetőfelújítása, majd a homlokzati rész festésével folytatódnak a munkálatok. A gyerekek biztonságának megőrzése érdekében szükség volt számtalan óvintézkedésre, de a gyerekek maradhatnak a megszokott csoportszobákban, mert több bejárat és átjárási lehetőség is van a két épületszárny között, így nagy odafigyeléssel, de el lehet kerülni az építési területet, a balesetveszélyt.

Beküldés dátuma: 2023. 10. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play