Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Újabb csoportszobával bővült a beledi óvoda

Négy óvodai csoporttal indult idén ősszel a Beledi ÁMK Napköziotthonos Óvodája. Tóthné Tóth Szilvia nagyon örül annak, hogy bővült az intézmény, és a nevelési év folyamán száz főre növekedik az óvoda gyermeklétszáma.


- Örülök neki, hogy a fenntartó önkormányzat is támogat bennünket a fejlesztésekben. A plusz csoportszoba helye adott volt, ezért berendeztük és megtaláltuk a munkaerőt – mondta az intézményvezető, aki szerint egyre több család választja Beledet lakóhelyéül, és a környező településekről is járnak gyerekek a beledi oviba, ami szintén pozitívan hat a bölcsődei és óvodai gyermeklétszámra.

A művelődési központ által szervezett Mihály- napi programokba az óvodai csoportok is bekapcsolódtak. A gyerekek vásáros műsora is színesítette a programot, és felelevenítették a Mihály-napi vásárt, a régi korok hagyományait. Az óvoda dolgozói és a szülők közösen készültek a rendezvényre. A saját kezűleg készített portékáik árusításából befolyt összeget az óvodások további programjainak finanszírozására fordítják.

A beledi óvodában nagy figyelmet fordítanak az egészségtudatos szemlélet megismertetésére és kialakítására, ezért ennek a témának szentelték október első hetét. Szerették volna, ha a gyerekek minél többféle mozgásformát kipróbálhatnak, így zenés-táncos tornát és foci toborzót szerveztek számukra. Az Aranykapu zenekar jó hangulatú koncerttel örvendeztette meg a kicsiket, az interaktív előadás keretében pedig a helyes fogápolással ismerkedtek meg. A hét szinte minden napján egészséges alapanyagokból készült ennivalók várták a gyerekeket, akik finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak a szülők jóvoltából. Tóthné Tóth Szilvia szerint a gyerekek feltűnően jó étvággyal fogyasztották egész héten a zöldségből, gyümölcsből összeállított ételeket.
A megmaradt nyersanyagok sem vesznek kárba, mert a későbbi kreatív foglalkozásokon fogják felhasználni őket. Ugyanígy hasznosítják az adott évszakra jellemző terményeket és az ősz színeiben pompázó növényeket is.
A nyárias ősznek köszönhetően az óvoda dolgozói sokat sétálnak a településen a gyerekekkel, akik egyre jobban megismerik és megszeretik saját lakóhelyük szépségeit, megfigyelik a természetben végbemenő változásokat.

Tóthné Tóth Szilvia végül elmondta, hogy megkezdődött az épület tetőfelújítása, majd a homlokzati rész festésével folytatódnak a munkálatok. A gyerekek biztonságának megőrzése érdekében szükség volt számtalan óvintézkedésre, de a gyerekek maradhatnak a megszokott csoportszobákban, mert több bejárat és átjárási lehetőség is van a két épületszárny között, így nagy odafigyeléssel, de el lehet kerülni az építési területet, a balesetveszélyt.

Beküldés dátuma: 2023. 10. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés