Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újabb leendő munkáltató települ le Kapuváron

– Szeretem, ha valaki befektetőként úgy érzi, hogy hazajár Kapuvárra – hangzott Hámori György mondata, amely sok mindent elárul a városvezetés gondolkodásáról. A településen tárt karokkal fogadják az Ipari parkba letelepülni szándékozókat, akik egyre többen vannak.

A kapuvári városvezetés mindig kivárja a megfelelő pillanatot, amikor szerintük nyilvánosságra hozhatóak a várost érintő kisebb-nagyobb horderejű beruházások. Hámori György ismét megerősítette a kommunikációval kapcsolatos, korábban többször kinyilvánított véleményét, amely szerint akkor kell beszélni valamiről, egy-egy fejlesztésről, új beruházásról, ha a dolog már szinte teljesen biztos.
A kapuvári önkormányzat évekkel ezelőtt megkezdte a jelenlegi európai uniós pályázati ciklusra való felkészülést, de az elmúlt időszakban számtalan olyan kedvezőtlen változás történt, főleg az építőiparban, amely megnehezíti a kivitelezést. Hiába a száz százalékban támogatott projekt, ha a helyhatóság nem képes az elszabadult árakat kompenzálni az önrésszel, vagy keresve sem talál az elvégzendő munkára megfelelő szakembert. Kapuvár polgármestere szerint aki nyitott szemmel jár a városban, láthatja, hogy – az előbb említett nehézségek ellenére – milyen komoly beruházások történnek a településen. A teljesség igénye nélkül említett néhány megvalósult fejlesztést: a kerékpáros úthálózat bővítését, a Pátzay iskola főépületének felújítását, a „B” épületrész ablakcseréjét, az óvodai korszerűsítést.

Hámori György ezt követően az Ipari parkban történő fejlesztésekről beszélt.
– A Laurastar története amúgy is a szívügyem, hiszen amikor polgármester lettem, ez volt az első olyan gazdasági befektető, akit az önkormányzaton keresztül sikerült idehozni. Hozzátette: olyan 4800 négyzetméteres csarnok fog épülni a vasút irányába, amely majdnem a duplája az eddigi objektumnak.

 Azon túl, hogy a vállalkozás iparűzési adójával gazdagítja a települést, ötven új minőségi munkahelyet fog jelenteni a városnak.

Személyes ismeretség útján jutottak el ahhoz a kínai érdekeltségű céghez, amely nemrég megkezdte az építkezést az önkormányzattól megvásárolt ipari parki telken.
– Eljutottunk oda, hogy Kína legnagyobb gazdasági televíziója készített velem riportot – mondta Hámori György, aki szerint ilyen módon is szerettek volna több információt szerezni Kapuvárról, az itteni emberekről és az önkormányzat hozzáállásáról, mielőtt meghozták a komoly beruházásra vonatkozó döntésüket. A polgármester megígérte, hogy a megfelelő időpontban több részletet is el fog árulni a meglehetősen összetett, részben állami forrásból megvalósuló beruházásról.
A kapuvári Ipari parkban mostantól egyetlen értékesítésre váró önkormányzati tulajdonú terület sincs, Hámori György azonban megerősítette, hogy továbbra is adottak a lehetőségek a fejlesztési forráshoz jutó, befektetést tervező cégeknek, vállalkozóknak.

Beküldés dátuma: 2018. 11. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play