Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Újabb mérföldkő a Rábaköz turizmusfejlesztésében

A szombathelyi Régiófókusz Nonprofit Kft. gondozásában elkészült a Rábaköz átfogó turizmusfejlesztési stratégiája, amit elsőként Hámori György, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke kapott kézhez a Hungexpo területén rendezett legnagyobb hazai turisztikai vásáron. A városvezető az elemzéssel kapcsolatban kifejtette: A 2008-as munka során spontán fejlesztések indultak el a Rábaközben, ezért a jövőben céltudatosabban kell irányítani a tervezést.  – Azt vettem észre, hogy a rábaköziek nagy többsége a munka során megértette, hogy miről is szól ez a tanulmányterv,  amely nem azért készült, hogy eggyel több irat porosodjon a fiókok mélyén. Az elemzés valóban használható, amelyet a céltudatos tervezés első lépésének lehet tekinteni – jelentette ki Hámori György, majd megköszönte a szakemberek munkáját.

Kapuvár hősies küzdelmet folytat a Rábaköz fejlesztése érdekében.
Hutflesz Mihály, a kft.ügyvezetője elmondta: A Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER pályázata révén megvalósuló anyag a komplett szakmai műhely munkatársainak közreműködésével  jött létre. Az ügyvezető az elmúlt évek tapasztalatának és az összeszokottságnak tulajdonította az utazás kiállításon való részvétel színvonalát.  Továbbá megjegyezte: Egyre jobban érződik Kapuvár térségszervező ereje, mert a város számos olyan projektet hajt végre a környező települések bevonásával, amely önmagától nem indulna el. Ennek szemmel látható eredménye, hogy az idei utazás kiállításon és vásáron a kapuvári és beledi kistérség mellett Csorna is megjelent.

Hutflesz Mihály a vendéglátás és az idegenforgalom alapokmányának tekinti a turizmusfejlesztési stratégiát.
A kft. vezetője a dokumentumot  egyfajta “sztrádához” hasonlította, amelyre bátran “felhajthatnak”az önkormányzatok és a vállalkozások, hiszen minden egyes érintett megtalálja a neki fontos “megállókat”. A szellemi iránymutatásban olyan témák szerepelnek, amelyek biztos fejlesztési esélyt jelenthetnek az érdeklődőknek. A Rábaköz ereje kultúrájában, gasztronómiájában és táji természeti adottságaiban rejlik. Az írás készítői a fejezetek közt kiemelték az aktív turisztikai elemeket, a családoknak szánt szolgáltatásokat, illetve az egyes életkor szerint jelentkező igényeket, és az azok kielégítését szolgáló lehetőségeket. A turizmusfejlesztési stratégiát hosszú távú felhasználásra tervezték, mert a benne foglalt gondolatok segítik a lemaradófélben lévő települések felzárkózását. A cél az, hogy a tájegység periférikus szerepe helyett feltörekvő húzóerővé váljon.
Hutflesz Mihály, mint a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökhelyettese előrevetítette: A 2012-es bemutatkozás a hozzá fűzött reményeket beváltotta, ezért a Rábaköz az elkövetkezendő utazás kiállítások valamelyikén akár önálló standdal is szerepelhet.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 21.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play