Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Újabb viharkárokra számítanak a tűzoltók

Szent Flórián szobra előtt tisztelegtek a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság munkatársai, valamint a várost képviselő meghívottak, illetve a társszervezet részéről a kéményseprők. Megtisztelte az ünnepséget Sallai Péter tűzoltó alezredes, dr. Pesztenlehrer Lajos nyugalmazott tűzoltó ezredes,  dr Erdős István rendőr alezredes, valamint dr. Harnisch Róbert ügyvezető.
Rácz Imre alezredes elmondta, hogy a legrátermettebb kollégákat díjazzák ilyenkor. A csornai parancsnokság állományából idén tizenkilencen kaptak hosszan tartó munkájukért elismerést: Horváth Katalin, Szabóné Termeczky Gabriella, Török Nóra, Antal József főtörzsőrmester, Borsodi Zoltán főtörzsőrmester, Dulicz Péter zászlós, Horváth II. Zoltán őrmester, Jéger Gyula törzszászlós, Kéri Károly zászlós, Kiss László hadnagy, Kolár Tamás főtörzsőrmester, Novák Norbert főtörzsőrmester, Nyerges Roland zászlós, Sári József őrmester, Simon Richárd őrmester, Szabó Zoltán zászlós, Szűcs László törzsőrmester, Vajda István törzsőrmester, Zsirai Gergely őrmester.
A tűzoltóparancsnok az elmúlt időszakban történt magasabb riasztási fokozatú eseményről nem tudott beszámolni. Említésre méltónak nevezte továbbá azt a néhány közúti balesetet, amelyhez ebben az évben  vonultak ki, de a munkájuk nagy részét a természeti csapások okozta károk helyreállítása jelentette. Szerencsére, környékünket elkerülték a nagyobb katasztrófával járó balesetek, de ez nem azt jelenti, hogy a tűzoltóknak ne lett volna tennivalója, mert segítséget nyújtottak a megye több városában is. Az alezredes úgy fogalmazott, hogy a fűtési szezonnak már vége, de a legtöbb háztartásban jelen vannak a különféle hőtermelő elektromos berendezések, amelyeket ha lehet, ne hagyjunk ellenőrzés és felügyelet nélkül.  Felhívnám a figyelmet a dohányzás és a tűzgyújtás veszélyeire, illetve a nyári időszakhoz közeledve újra találkozhatunk a szárazság negatív hatásaival. Ha már említettem a műszaki mentéseket, a közlekedőknek nagyobb odafigyelést és türelmet kívánok  hangzott az interjúban.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play