Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Újult erővel látott neki képviselői feladatainak

Gyopáros Alpár értékelésében élesen kettéválasztotta a tavalyi esztendőt, hiszen az első hónapokban ellenzéki szerepet töltött be az Országgyűlésben, az áprilisi választások óta pedig kormánypárti minőségben vesz részt a Parlament munkájában. A képviselő szerint jó tanulóidőszak volt számára ez az közel félévnyi ellenzéki tevékenység,  de az eredmények eléréséhez az év második fele kedvezett leginkább. - Nehéz időszak volt a 2010 tavaszától kezdődő parlamenti ciklus, hiszen még meg sem alakult a Kormány, de már törvényeket fogadtunk el - fogalmazott a fideszes politikus, majd hozzátette: társaival együtt nem gombnyomogatói, hanem kezdeményezői és részesei voltak a folyamatoknak. Szerinte a  választópolgárok is tisztában vannak azzal, hogy több év, de akár több ciklus is kell ahhoz, hogy az ország fejlődő pályára kerüljön. A mostani Kormány meg merte tenni azokat a lépéseket, amelyeket az elmúlt húsz évben  elődeik csak halogattak, annak ellenére, hogy a társadalom elvárta volna tőlük.
Gyopáros Alpár parlamenti bizottsági teendőin felül legfontosabb feladatának természetesen a választókörzetében élők érdekeinek a képviseletét tekinti. Ennek kapcsán két törvénymódosításban vett részt: Továbbra is megmaradjon a kiegészítő állami finanszírozás azoknak az intézményeknek, amelyek társulási formában tartják fenn iskoláikat. Állampolgári megkeresésre kezdeményezte, hogy a tartósan fogyatékos gyermeket nevelő, gyesen lévő szülők a jövőben is heti negyven órában vállalhassanak munkát.
- Elvesztettem a polgármester-választást, és a vereség sosem jó dolog, akkor sem, ha az ember számít rá a lelke mélyén. Azonban megkaptam azokat a biztatásokat, amelyek alapján felemeltem a fejemet, és azt mondtam: ha nem ezen a fronton, akkor egy másikon kell tovább harcolni  - utalt a helyhatósági választáson elszenvedett kudarcára az országgyűlési képviselő. Jelezte: amíg úgy érzi, hogy számítanak munkájára, addig nagy elszántsággal veti bele magát az országos ügyekbe és a törvényalkotásba. - Biztosítottam dr. Turi György polgármestert afelől, hogy amennyiben a város meghatároz magának egy stratégiát, megpróbálom biztosítani hozzá a kormányzati támogatást - hangzott a nyilatkozatban. A megszólaló sürgősen megoldandó problémának nevezte a munkahelyek hiányát, a csornai kórház ügyét és a termál  helyzetét; utóbbi kettőre kombinált gyógyturisztikai javaslattal állt elő.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play