Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Újult erővel látott neki képviselői feladatainak

Gyopáros Alpár értékelésében élesen kettéválasztotta a tavalyi esztendőt, hiszen az első hónapokban ellenzéki szerepet töltött be az Országgyűlésben, az áprilisi választások óta pedig kormánypárti minőségben vesz részt a Parlament munkájában. A képviselő szerint jó tanulóidőszak volt számára ez az közel félévnyi ellenzéki tevékenység,  de az eredmények eléréséhez az év második fele kedvezett leginkább. - Nehéz időszak volt a 2010 tavaszától kezdődő parlamenti ciklus, hiszen még meg sem alakult a Kormány, de már törvényeket fogadtunk el - fogalmazott a fideszes politikus, majd hozzátette: társaival együtt nem gombnyomogatói, hanem kezdeményezői és részesei voltak a folyamatoknak. Szerinte a  választópolgárok is tisztában vannak azzal, hogy több év, de akár több ciklus is kell ahhoz, hogy az ország fejlődő pályára kerüljön. A mostani Kormány meg merte tenni azokat a lépéseket, amelyeket az elmúlt húsz évben  elődeik csak halogattak, annak ellenére, hogy a társadalom elvárta volna tőlük.
Gyopáros Alpár parlamenti bizottsági teendőin felül legfontosabb feladatának természetesen a választókörzetében élők érdekeinek a képviseletét tekinti. Ennek kapcsán két törvénymódosításban vett részt: Továbbra is megmaradjon a kiegészítő állami finanszírozás azoknak az intézményeknek, amelyek társulási formában tartják fenn iskoláikat. Állampolgári megkeresésre kezdeményezte, hogy a tartósan fogyatékos gyermeket nevelő, gyesen lévő szülők a jövőben is heti negyven órában vállalhassanak munkát.
- Elvesztettem a polgármester-választást, és a vereség sosem jó dolog, akkor sem, ha az ember számít rá a lelke mélyén. Azonban megkaptam azokat a biztatásokat, amelyek alapján felemeltem a fejemet, és azt mondtam: ha nem ezen a fronton, akkor egy másikon kell tovább harcolni  - utalt a helyhatósági választáson elszenvedett kudarcára az országgyűlési képviselő. Jelezte: amíg úgy érzi, hogy számítanak munkájára, addig nagy elszántsággal veti bele magát az országos ügyekbe és a törvényalkotásba. - Biztosítottam dr. Turi György polgármestert afelől, hogy amennyiben a város meghatároz magának egy stratégiát, megpróbálom biztosítani hozzá a kormányzati támogatást - hangzott a nyilatkozatban. A megszólaló sürgősen megoldandó problémának nevezte a munkahelyek hiányát, a csornai kórház ügyét és a termál  helyzetét; utóbbi kettőre kombinált gyógyturisztikai javaslattal állt elő.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés