Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Uniós feltételeknek megfelelő, új játszótérrel gazdagodik a város

Beled Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a játszóterek és közösségi terek felújítására. A sikeres pályázatnak köszönhetően 5 millió forintot nyert a település.

– A meghirdetett tenderekre három ajánlat érkezett és nagy örömünkre a Beledi Játszótérliget Kft. is pályázott, ráadásul a legkedvezőbb ajánlatot tette: 5 millió 400 ezer forintért vállalja a munkát. Az önkormányzat közel félmillió forinttal fogja kiegészíteni a pályázati összeget. A beruházás várhatóan július 6-i határidővel elkészül, így a tervezett Glóbusz-napunkra átadhatjuk a játszóteret az utca lakóinak és a gyerekek nagy örömére – mondta Zsiray Dénes.
A játszóeszközöket háromtól tizenkét éves korú gyermekek használhatják: ugrálóvár, két- háromféle hinta és homokozó várja majd a kisebbeket.
A jelenlegi játszótér közel huszonöt éve épült nagy társadalmi összefogással, két utca lakóinak és a helyi üzemek segítségével, de ennyi idő alatt elhasználódtak a szabadtéri játékok. – Negyedszázada még szó sem volt az uniós csatlakozásról, legfeljebb csak készültünk belépni az Unióba. Ma már a játékok biztonsága is uniós feltételekhez kötött és a most elkészülő eszközök megfelelnek a szabványoknak – tette hozzá az önkormányzati képviselő, aki azt is elmondta, hogy július 16-án, szombaton tartják a Glóbusz-napot.

 

A Glóbusz-napon adják át az EU-s szabványoknak megfelelő játszóteret

A rendezvények délután kezdődnek: a megszokott sportprogramok, gyermekjátékok és -foglalkozások. Nem maradhat el sokak kedvence, a veteránjármű találkozó sem, melyre szeretettel várják a belediek és a környékbeli települések lakosságát. A veteránjárművek tulajdonosai nagyon várják a beledi rendezvényt és távolabbi helyekről is eljönnek a Rábaközbe. Soprontól Mosonmagyaróvárig, Szombathelyig sokan érdeklődnek és a szervezők már csak abban bíznak, hogy az időjárás is a kegyeibe fogadja a résztvevőket.
Mivel szabadtéri rendezvény, a korábbi évekkel azonos helyszínen és körülmények közt tartják meg a járművek felvonulását. A segítők és a programszervezők mindent megtesznek hogy idén is hasonlóan jól sikerült rendezvényről számolhassanak be.

Beküldés dátuma: 2022. 06. 21.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play