Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Univerzális gyógyszer a mozgás és a szeretet

Test-lélek-szellem az egészség alapja; a baj az, ha ezek közül valamelyik meggyengül. Prof. dr. Papp Lajos beszélt arról az amerikai kutatók által  széles körben kiterjesztett felmérésről, amely váratlan meglepetést okozott világszerte. Ugyanis megdőlt az eddigi elmélet, mely szerint az érelmeszesedés, a szívinfarktus, az agyvérzés és a daganatos megbetegedés elsődleges okozója a dohányzás. Utóbbit a kilencedik helyre sorolták, míg a legártalmasabbnak a stresszhelyzet bizonyult, mint például a családi konfliktusok, a békétlenség, a veszekedés.

Minden megosztó gondolat és cselekedet ártalmas az egyénre,
ezért sokkal több türelemmel kellene embertársainkhoz viszonyulni.
A professzor szerint egyszerű a megoldás: a gyűlölet helyett válasszuk a megbocsátást, mert a harag nemcsak a befogadónak, hanem a küldőnek is ártalmas. Gyűjtjük magunkba a sok „lelki mérget”, az helyett, hogy szeretetben élnénk. Az ember a legnagyobb csoda a világon, és mi még sem hiszünk eléggé önmagunkban és egymásban. Az „életfélelem”, a szorongás megbetegíti a testet, mert az immunrendszer legyengül.
A bőrön és a nyálkahártyán bejutó vírusok vagy a táplálékkal bekerülő baktériumok az ember különböző szerveit támadják meg. A professzor szerint egy napig nem kell foglalkozni a lázzal, csillapítani sem szükséges. A vírusok 38 fokon még jól érzik magukat, de efelett ellustulnak, 40 fokon pedig már képtelenek szaporodni és elkezdenek pusztulni. 42 fokos láznál a lassan hülő ülőfürdő ajánlott, vagy a csuklót, a bokát és a máj (vegykonyha) környékét kell hűteni. A professzor az influenzás megbetegedésre  a gyógyszert azért nem javasolja, mert az antibiotikum elpusztítja azokat a hasznos baktériumokat, melyek jóesetben ellenfelei a kártékony vírusnak.

Amit eszünk, azzá leszünk...
Nem mindegy, hogy mit eszünk, mert a védekezőrendszerünk legnagyobb része az emésztőapparátusban található. A nagyüzemileg előállított élelmiszerek kémiai vegyszerekkel vannak teletömve. A professzor megjegyezte: eltúlozzuk a „C” vitamin szerepét; ráadásul ezt a vízben oldódó anyagot napi két alma elfogyasztásával megkapja a szervezet. A „D” vitamin felelős a szervezet ellenállóképességéért, amelyhez a napfény ereje által juthatunk. Az ártó sugarak és a hőguta ellen fehér ruhával és fejfedővel védekezhetünk.  Az anyatej után a legfontosabb emberi táplálék a tojás.
A szívsebész úgy véli, nem kell a koleszterintartalmú élelmiszertől félni, mert az ártalmasnak mondott vegyület 2/3-át maga a szervezet állítja elő. Ha az ennivalónk koleszterinben gazdag, a szervezet ellensúlyozásként leállítja a termelését, és helyreáll a rend.
Az előadásból további meglepő adat is kiderült: az agyunk tíz százaléka koleszterin, tehát a viszonylag korán jelentkező Alzheimer- és Parkinson-kór, valamint az időskori elbutulásért a koleszterin csökkentők is felelőssé tehetők. Az emberek többsége bevesz két tablettát, amivel megnyugtatja lelkiismeretét, pedig a professzor szerint  a gyógyszer méreg.  De akkor mit tegyünk? A sok zöldség és gyümölcs, a rostanyag a bélrendszer karbantartója. A zsiradéktól sem kell tartani, inkább a húsbevitelt kell visszafogni. A parasztok régen heti egyszer, nagy dologidőben ettek csak húst.
A professzor továbbá azt javasolja, hogy kevesebb fehér cukrot vigyünk be a szervezetbe. A cukorbetegség, az elhízás és a koleszterin anyagcsere zavarára legjobb és legegyszerűbb megoldás a gyaloglás, ugyanis a szénhidrátok anyagcseréjében részt vevő leptin nevű hormon nem csak a központi agyban és a májban, hanem a lábfejet mozgató izmokban  is termelődik.
– A negyedik infarktusom után, tíz kilóval nehezebben, húsz kilogrammos hátizsákkal indultam, és tizenhat nap alatt tettem meg az első magyar zarándokutat, s ráadásul zsíros kenyeret ettem minden nap. A boltban vettem a kenyeret, a zsírt meg én adtam hozzá, tudniillik tisztán leadtam tíz kilogramm zsírt – mesélte nem kis derültséget kiváltva a nézőközönségből dr. Papp Lajos, aki a fogyókúrázóknak azt javasolja, hogy ne éhezéssel próbáljanak célba érni, és mozgás nélkül sincs értelme a kilók leadásának.

Gondoljuk végig a természet rendjét, és az öregeink bölcseletét, mert sokkal többet tudtak, mint ma azt gondolnánk. A hosszú élet titka a mozgás, de nem csak az izmokat, hanem az agyat is rendszeresen meg kell dolgoztatni. Utóbbit pozitív gondolatokkal érdemes megtölteni.  Csökkenteni kell a cukorbevitelt, növelni a rostanyagokat. A „D” vitamint az éltető napsugarak által gyűjtsük össze, persze tartózkodva a leégéstől. Az embernek nagy szüksége van a békességre, hogy a stressz helyett a nyugalom  uralja a lelkét. – Szeressétek egymást, ez a legfontosabb gyógyszer léleknek, szellemnek és testnek, majd Isten áldásával útjára bocsátotta hallgatóságát az előadó. A teremben és a lelkekben mély csend honolt, s a békesség remélhetőleg sokáig megmarad mindenkiben.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés