Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ünnepelt az evangélikus gyülekezet

Érdeklődve fogadták az emberek a szlovén evangélikus egyház képviselőjének magyarul tolmácsolt gondolatait. - A lendvai gyülekezettel úgy kerültünk kapcsolatba, hogy a mi templomunkat 1930-ban építették, az ő elődeik pedig amikor meglátták az épületet, a régi levél tanúsága szerint elkérték a terveket, és 1934-ben - nagyon pici változtatással - a mi templomunk mintájára felépítet-ték az övükét - mesélte a történetet Tubán József, a csornai gyülekezet vezetője. A két település templomát látogató hívek kölcsönösen részt vesznek egymás ünnepein: tavaly novemberben a mieink utaztak Szlovénáiába a templomszentelés évfordulójára, tavasszal pedig negyven fős társaság utazott a szomszédos országba. Augusztusban megint Alsólendvára készül néhány csornai, de hívták őket a zenekar kon-certkörútjára is.
Tubán József jelezte, hogy pár éve pró-bálkoztak először az ún. gyülekezeti piknik megszervezésével, ami népszerűségének köszönhetően azóta fesztivállá fejlődött. Egyre több bográcsban fő az étel, vagyis mind jobban nő a tömeg, melynek szórakoztatásáról a Metamorfózis nevű egyházi rockzenekar, valamint Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művésze gondoskodott. A csornai lelkész rendület-lenül bízik, hogy az összetartás fogja kisegíteni az embereket a bajból, az egy-ház szerepét pedig abban látja, hogy megtanítja a híveknek az egymás elfogadását és tiszteletét.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play