Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Úszás babamódra a kapuvári Flórában

Halászné Czifrik Hajnalka oktató beszámolt a babaúszás céljáról, amit nem kell szó szerint értelmezni, mert a pár hónapos bébik egyelőre csak a vízhez szokás végett járnak szüleikkel a fürdőbe. A foglalkozásvezető szerint a folyékony közegben könnyebb megszerettetni a csemetékkel a mozgást, és itt a legegyszerűbb erőkifejtésre késztetni a kísérőikbe kapaszkodó kicsiket. - Ha jó az edzettség, akkor nő az ellenállóképesség is, itt nemcsak a felsőlégúti megbetegedésekre gondolok, hanem a felgyorsult világunkhoz való alkalmazkodásra - tájékoztatott a soproni szakember, aki szerint abba sem kellene hagynia az “úszást”a csecsemőknek, de mivel hazánkban még nincsenek megfelelő feltételei a vízben szülésnek, a gyerekek az anyaméhtől jóval idegenebb környezetben látják meg a napvilágot. Az anyukák gyermekorvosi javaslattal hozhatják a rendszeres foglalkozásra kicsinyeiket, de a riportalany felhívta az érdeklődők figyelmét arra, hogy fokozatosan szoktassák gyermekeiket a 31 fokos hőmérsékletű vízhez. Nem egyformán igényli minden baba szerettei közelségét az új helyzetben, de az édesanyák mellett az apukák is vállalhatják a foglalkozáson való részvételt.

Kameránk előtt megszólaló anyuka arról beszélt, hogy kicsinye sokkal otthonosabban érzi magát a vízben, mióta ide járnak, de a szárazföldön is sokat fejlődött a mozgáskoordinációja. Ha valamilyen okból mégis kimarad a heti foglalkozás, mindkettőjüknek hiányzik ez a közös együttlét.
Dorka három és fél hónapos kora óta vendége a babaúszásnak. Édesanyja úgy látja, hogy a kislány éppen időben kezdett el kúszni és mászni, a vízben pedig félelem nélkül alámerül pár másodpercre, majd nyugodtan folytatja a lubickolást.
A vízparton üldögélő fiatal anyuka elmondta, hogy Annával hat-hét hónapja vesznek részt a foglalkozásokon. A hölgy nem bízta a véletlenre gyermeke oktatását, hiszen alaposan tájékozódott a lehetőségekről, mielőtt erre a tanfolymra esett volna a választása. Döntésében az volt a legnyomósabb érv, hogy a kicsik légzőrendszerének különösen kedvez az úszás. Az édesanya ölében ülő Anna éles sikkantással és ide-oda ficánkolásával hozta tudtára környezetének, hogy ideje végre abbahagyni a beszélgetést, és irány vissza a jó kis medencébe.
Beküldés dátuma: 2010. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play