Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ütőhangszeres erősíti a Rubato Band zenekart

– Szüleimnek hála, egyre profibb felszereléssel játszom – mondta Márkus Dominik, aki kihasználja az adandó lehetőségeket. Az eleinte abszolút amatőr szinten doboló diák nem nyugodott bele kezdetleges tudásába, ezért profi oktatóhoz fordult, hiszen ismert és sikeres zenész szeretne lenni. Az ifjú tehetséget Jenei Zsigmond, a csornai Kerényi iskola tanára vette pártfogásába. Dominikot kicsi korában annyira megragadta a testvére által beszerzett ütőeszköz, hogy sosem csábult el más hangszer felé. Nagyon örült, amikor oktatója ajánlására lassan két éve befogadták az Orosz Árpád által dirigált Rubato Band Ifjúsági Fúvószenekarba, mert szerinte előnyére válik az összeszokott csapat. – Mindenféle stílusban játszom, de hozzám a rock áll a legközelebb – mondta a házuk pincéjében gyakorló dobos, akinek szülei jól viselik rendszeres „edzéseit”, viszont a türelmüket elvesztő szomszédokkal akad néha kisebb-nagyobb csörtéje. Mindentől függetlenül Dominik zenei pályája szempontjából jó úton halad, hiszen időben felismerte, hogy álmai megvalósításához nem elegendő a autodidakta gyakorlás, hanem szakember mellett kell képeznie magát. Bármeddig is sikerül eljutnia, az ifjú dobos sosem felejti el a zenekarral átélt fellépések és a nyári táborok hangulatát.

A csornai zeneiskolában oktató Orosz Árpád szakmai pályafutása Ukrajnában indult, ahol a Tiszaújlaki Állami Zeneiskola fúvóstanáraként segítette a fiatal tehetségeket, de már főiskolás korában részt vett az ungvári filharmonikus zenekarban. Családjával 1998-ban települt Magyarországra. Nagyon szép éveket töltött el Nógrád és Pest megyében, s a mai napig büszkén gondol a Red One House Big Banddel való zenélésére. Orosz Árpád az ezt követő időszakban főleg a diákok zenei nevelésével foglalkozott. A pápai Allegro Művészeti Alapiskola tagozataként indult Rubato Band csapata a 2004/2005-ös tanévben  kis kamaraegyüttesként jött létre Marcaltőn.

A Rubato Band karnagya már annak is örül, ha összejön a próbákra a tizen- és huszonévesekből álló csapata, a színpadi produkciót pedig már egyenesen sikernek tekinti. A rábaközi tagokkal is rendelkező ifjúsági fúvószenekar repertoárja változatos, hiszen a klasszikustól kezdve a filmzenén át egészen a szvingig sok mindent játszanak. 2012-ben több mint húsz alkalommal léptek fel a zenekari tagok a környékbeli falunapokon és fesztiválokon. A csornai művelődési központban tartott 2013. január 1-jei újévi koncert egyben CD-felvétel anyagául is szolgált – jegyezte meg  Orosz Árpád, aki Márkus Dominikra visszatérve hozzátette: tehetséges ütősnek tartja a fiút, akivel öröm együtt dolgozni, ezért reméli, hogy sokat fogunk még róla hallani.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play