Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ütőhangszeres erősíti a Rubato Band zenekart

– Szüleimnek hála, egyre profibb felszereléssel játszom – mondta Márkus Dominik, aki kihasználja az adandó lehetőségeket. Az eleinte abszolút amatőr szinten doboló diák nem nyugodott bele kezdetleges tudásába, ezért profi oktatóhoz fordult, hiszen ismert és sikeres zenész szeretne lenni. Az ifjú tehetséget Jenei Zsigmond, a csornai Kerényi iskola tanára vette pártfogásába. Dominikot kicsi korában annyira megragadta a testvére által beszerzett ütőeszköz, hogy sosem csábult el más hangszer felé. Nagyon örült, amikor oktatója ajánlására lassan két éve befogadták az Orosz Árpád által dirigált Rubato Band Ifjúsági Fúvószenekarba, mert szerinte előnyére válik az összeszokott csapat. – Mindenféle stílusban játszom, de hozzám a rock áll a legközelebb – mondta a házuk pincéjében gyakorló dobos, akinek szülei jól viselik rendszeres „edzéseit”, viszont a türelmüket elvesztő szomszédokkal akad néha kisebb-nagyobb csörtéje. Mindentől függetlenül Dominik zenei pályája szempontjából jó úton halad, hiszen időben felismerte, hogy álmai megvalósításához nem elegendő a autodidakta gyakorlás, hanem szakember mellett kell képeznie magát. Bármeddig is sikerül eljutnia, az ifjú dobos sosem felejti el a zenekarral átélt fellépések és a nyári táborok hangulatát.

A csornai zeneiskolában oktató Orosz Árpád szakmai pályafutása Ukrajnában indult, ahol a Tiszaújlaki Állami Zeneiskola fúvóstanáraként segítette a fiatal tehetségeket, de már főiskolás korában részt vett az ungvári filharmonikus zenekarban. Családjával 1998-ban települt Magyarországra. Nagyon szép éveket töltött el Nógrád és Pest megyében, s a mai napig büszkén gondol a Red One House Big Banddel való zenélésére. Orosz Árpád az ezt követő időszakban főleg a diákok zenei nevelésével foglalkozott. A pápai Allegro Művészeti Alapiskola tagozataként indult Rubato Band csapata a 2004/2005-ös tanévben  kis kamaraegyüttesként jött létre Marcaltőn.

A Rubato Band karnagya már annak is örül, ha összejön a próbákra a tizen- és huszonévesekből álló csapata, a színpadi produkciót pedig már egyenesen sikernek tekinti. A rábaközi tagokkal is rendelkező ifjúsági fúvószenekar repertoárja változatos, hiszen a klasszikustól kezdve a filmzenén át egészen a szvingig sok mindent játszanak. 2012-ben több mint húsz alkalommal léptek fel a zenekari tagok a környékbeli falunapokon és fesztiválokon. A csornai művelődési központban tartott 2013. január 1-jei újévi koncert egyben CD-felvétel anyagául is szolgált – jegyezte meg  Orosz Árpád, aki Márkus Dominikra visszatérve hozzátette: tehetséges ütősnek tartja a fiút, akivel öröm együtt dolgozni, ezért reméli, hogy sokat fogunk még róla hallani.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés