Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Vágó István csornai közönségtalálkozója

Feleslegesen ne törjék a fejüket, ráadásul a feladványra jelen esetben nem pénzdíjas a válasz, hisz úgy se fogjuk megtudni a valóságos számot. Vágó István életében eleinte egyetlen jel sem utalt arra, hogy valaha összefonódik a neve tévézéssel, de visszatérve a bevezetőre: a gyors reagálást igénylő vetélkedőkben a versenyzőket néha (vagy inkább legtöbbször) ravaszkás játékvezetői stílusával elbizonytalanító műsorvezető  országszerte népszerűvé vált, ezért lehet, hogy keveseknek ugrik be róla a villámválasz: 1987-től 1997-ig bizony a magyar nyelv helyes használata felett őrködött. A több nyelven beszélő kvízmester saját bevallása szerint nagyon magasra tette a lécet a klasszikus műveltség terén, ezért igen csak fel kell kötnie azt a bizonyost annak, aki a nyomdokaira tör.
A vegyészmérnöknek tanult szakember az egyik külkereskedelmi vállalatnál épp azon buzgólkodott, hogy növelje a cég bevételét, amikor megérintette a televíziózás szelleme. Az örök szkeptikus magában nem kételkedett, s már akkor sejtette, sőt tudta, hogy váltania kell! 1975-ben a „Riporter kerestetik” című sorozattal robbant be a köztudatba. Vitray Tamás felfigyelt az első tizenkét helyezett közé bejutott ifjú tehetségre, ezért a „doboz” varázslatos világába invitálta őt. A jelölt nem sokat tépelődött, és elvállalta az akkor épp gazdátlanná vált barkochba vetélkedőt.
Ha a Vágó István munkásságával kapcsolatba hozható vetélkedőket a képernyőre kerülésük időtartamában mérjük, akkor a dobogós helyre a „Legyen ön is milliomos!”-t kell tenni, amiről a játékvezető megjegyezte: nemcsak sokáig tartott, de kedvelte is ezt a műsorfolyamot. A licenc-gazda nem járult hozzá, hogy előre megismerkedjen a kérdésekkel, ezért kénytelen volt  saját kútfőjére hagyatkozni. A jelenleg is futó ÁtVágó feladványaira felkészülhet, mert ez a műsortípus lehetővé teszi az alaposabb előkészületeket.
A nyugdíjas játékvezető, hogy – nem mindennapi módon – valamivel elüsse a heteket, az utazgatás mellett a kínai nyelv tanulására adta a fejét, s továbbra is hódol másik szerelmének, a zenének.

Vágó István a televíziónknak adott interjút követően részt vett azon a csornai könyvtárban tartott közönségtalálkozón, amelyen Vida István újságíró faggatta valószínűsíthetően olyan dolgokról, amelyek saját magát is foglalkoztatják. A  szerkesztőségvezető a kvízmester zsenialitását abban látja, hogy „hagyta élni beszélgetőtársát”, mert szerinte nagyon nagy dolog a tévés részéről, ha úgy viszonyul a műsorhoz, hogy az ne róla, hanem a partneréről szóljon. – Mi tudtuk, hogy mit szabad és mit nem – utalt az erős öncenzúrát gyakorló profi játékmester arra, hogy mindig tisztában volt a képességeivel.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play