Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Valódi élmény és tapasztalás a múzeumok éjszakáján

Duplájára emelkedett az utóbbi években a csornai muzeális intézmény látogatólétszáma. A szakemberek arra törekednek, hogy programjaik ne terheljék meg a családok pénztárcáját, ezért ingyenesen biztosítják az élményekben gazdag rendezvényeket.

– Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a látogatók fogékonyak a múzeumi kultúra iránt, ami egyaránt vonatkozik a hagyományos megjelenítésre és az újszerű elemekre – mondta Aszt Ágnes. A régész-muzeológus hozzátette: – Ennek köszönhetően mi is egyre nagyobb kihívásnak tekintjük, hogy új módon mutassuk be régi kincseinket, hiszen a nappali fény után, éjszakai sötétségben is ragyognak a műtárgyaink. Az antikvitás nem elválasztandó önmagától és a többi hasonló régiségtől, sem pedig az egyetemes kultúrkincstől, amihez hozzá tartozik a zene, a tánc és a játék. Komplex kultúrélményt szeretnénk nyújtani a csornaiaknak és a rábaközieknek.
A múzeumok éjszakája elnevezésével ellentétben nemcsak esti programokat tartogatott a látogatóknak, mert már délután kettőkor várták a szüleikkel érkező gyermekeket. Nagyon tetszettek a kicsiknek a Szent Iván éjszakájához, a varázsláshoz, misztikumhoz kötődő kézműves foglalkozás, barkácsolás. A nagyobbak a tavalyi detektívjátékhoz hasonlóan, idén is izgalmas kalandjátékokon vehettek részt. Este hétkor kezdődtek a koncertek. Előbb a helyi Giocoso vonósegyüttest hallgathatták meg a múzeum kazettás dísztermében. Az est egyik fénypontja volt a „középkori Rolling Stones-nak” nevezett Hollóének Hungarica Régizene Együttes fellépése, akik a letűnt történelmi korok táncházával szórakoztatták a közönséget. Sötétedés után a hagyományostól eltérő, titkokkal teli, gyertyafényes tárlatvezetésre invitálták az érdeklődőket.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek