Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Változik a civilek támogatása Beledben

Az eddigi gyakorlathoz képest idén kevesebbet fognak kapni a civilek a város költségvetéséből. – A kieső forrást pályázati lehetőségekből lehetne pótolni – jegyezte meg Beled polgármestere.

– Tavaly még tartottuk az előző időszak gyakorlatát, de már akkor is felhívtam a civilek figyelmét, hogy tekintettel a mindenkori költségvetés, illetve a város helyzetére, a jövőben számítsanak változásra. Értem ez alatt, hogy településünkön nagyon sok helyre kell vagy kellene pénz, így minden lehetséges forintot meg kell fogni. Nem beszélve arról, hogy a civil szervezetek működéséhez pályázati források is látszanak, amelyeket egy kicsit nagyobb aktivitással ki lehetne használni. Tehát próbáljanak meg saját lábra állni, ami nyilván nem megy könnyen; némelyik szervezettel többször is beszéltem erről. Ha az ember megszokja a dolgok egyszerűbb vonulatát, akkor nagyon nehéz abból visszavenni, ráadásul több munkával is jár – fogalmazott Major Jenő.
Az idei évben csak az a keret maradt a civileknek, amelyet a képviselők a tiszteletdíjuk 50 százalékából erre a célra fordítanak, de elképzelhető, hogy még ezt a pénzt is meg kell osztani másokkal. Mindenképpen közösségi felhasználás jöhet csak szóba, ami azonban nem feltétlenül a civil szervezetek támogatását jelenti.
A korábbi években is volt arra példa, hogy egyik-másik képviselő az adott összeget egy konkrét fejlesztésre fordította, például: temetői járdaépítésre vagy játszótérre. Egyébként az említett forrásból adódó összeg még így is jelentős, mintegy 3,5 - 4 millió forint.
– A civil szervezetek intenzívebb pályázati részvételéhez, és a városházára tartozó egyéb ügyes-bajos dolgaihoz minden segítséget meg fogunk adni a jövőben is – jelentette ki a polgármester.

Beküldés dátuma: 2016. 03. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés