Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Van aki bánatában, s van aki poénból versenyez

Koszonits Ildikó, a csornai Kossuth Lajos Szakiskola cukrász tanulója ha csak egy alkalommal is, de versírással édesítette életét. Első sorait egyszerű próbálkozásnak szánta, mert kíváncsi volt rá, hogy mi sül ki a dologból. Alaposan meglepődött, amikor a győri Kovács Margit Szakképző Iskola  által meghirdetett "Kortárs versmondó és versíró" versenyen első helyezést ért el. A kiírás szerint több verssel is indulhatott volna, de a 9/A osztályos tanuló egyetlen költeménnyel nevezett be a megmérettetésre.
„Még mindig nem  tudom elhinni, hogy már nem fogod kezem, s nem mondod már, mennyire szeretsz (...)” Ildikó szeme egyszerre sír és nevet. Megpróbál örülni, ugyanakkor belül mégis szomorú. Édesapja tíz évvel ezelőtti elvesztése miatt érzett fájdalmát írta bele az alkotásba. A papírra vetett gondolatok régóta motoszkáltak benne, ezért kb. tíz perc alatt megszületett a mű, mely talán enyhít valamennyit a lány bánatán. A költemény előadása nem szerepelt a feladatok között, ezért faxon küldte el a zsűrinek a verset. A kossuthos diák két osztálytársa szavalattal próbálkozott, majd ezután következett az eredményhirdetés: Kocsisné Desenszki Mária tanítványa a legjobb lett! Ildikó elmondta, hogy megnyugtatják Petőfi és Ady költeményei, s mivel szinte valamennyit szívesen olvassa, ezért nincs kiemelt kedvence. Bár a diákot az életében bekövetkezett, és mindmáig feldolgozatlan szomorú esemény irányította a líra fele, de remélhetőleg ez a műfaj vigaszon kívül később sok örömet nyújt neki.
A gépi forgácsoló szakon tanuló Wenczel Ferenc kerékpáros tudásával harmadik helyezést ért el a megyei KRESZ-versenyen. Németh Károly felkészítő tanár biztatására adta be a jelentkezését, s a csornai fordulón, a harminc kérdésből álló tesztlap kitöltésével mindjárt a második lett. A „poénból” induló fiú az elméleti felmérő után az akadálypályán kerülgette a bójákat. A versenybringával akkor találkozott először, mert nem a saját biciklijével rótta a szabályos köröket. A Bősárkányból bejáró 11/B-s diák a nagyobb távolságra a buszt választja. A kamionosok őrült tempóban szelik át a falut, de szerinte Csorna határán belül sokkal nyugodtabban közlekednek az emberek.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés