Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Van, akinek természetes mások megsegítése

A beledi Wiedennmantól nyugdíjba vonult kismartoni Ottfried Pennerstorfer tizenegy éve él Magyarországon, ahol sajnálattal tapasztalja az egyre növekvő elszegényedést. Német barátja, Günter Schnell régóta eljuttatja adományait a rászorulóknak. A teniszklubot rendszeresen látogató úr szociális érzékenységgel megáldott sporttársait is „beoltotta”, akik szintén bekapcsolódtak a kezdeményezésbe, s valamennyien mozgósították kapcsolataikat a cél érdekében. Beledre eleinte évente kétszer juttatták el ajándékaikat, sőt, a gyűjtést és a szállítást is  megszervezték. Mikor a Wiedenmann Kft. tulajdonosa tudomást szerzett az akcióról, átvállalta a logisztikai feladatokat. Az adományokat úgy állítják össze, hogy a mindennapokat megkönnyítő dolgok kerüljenek bele: gyermek és felnőtt pelenkák, alsóneműk, ágyneműk, kórházi ágyak, tolószékek, kerékpárok, televíziókészülékek stb. Roland Lindner az egyik határ közeli településen nőtt fel, ezért gyakran átlátogatott Magyarországra, ahol mindig jól érezte magát. A textiliparban elhelyezkedett német úr saját kereskedésbe kezdett, és régebbi ismeretségei most jól jöttek, mert a segítségükkel szerzi be a termékeket. Roland úgy érzi, hogy amennyi szerencse érte őt az életben, az abból fakadó jót most megpróbálja továbbadni az elesetteknek.
– Minden településen élnek olyan szegény emberek, akik a minimálbér alatti összegből élnek, ezért a pici nyugdíjukból vagy a közmunkaprogram pár tízezer forintjából éppen hogy csak az élelmiszert tudják megvenni, és másra már nem jut nekik. Ilyenkor karácsony előtt különösen örülünk az adományoknak – fogalmazott Tompáné Balogh Mária polgármester.
A német szállítmány hét esztendeje érkezik Beledre, ahol annyira kifejlesztették ezt a rendszert, hogy kívánságlistát küldenek megsegítőiknek. Odoricsné Buthi Krisztina az Egyesített Szociális Központ vezetője elmondta, hogy a használaton kívül helyezett holmikon kívül sok új tárgyat küldenek a németek. Hogy a támogatás valóban jó helyre kerüljön, személyes meghívókat küldenek ki a családoknak, akik a megjelölt napon vehetik át csomagjaikat.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play