Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vannak, akik támogatják az illegális bevándorlást Magyarországon

A jó szándékkal, nem biztonságos országból, háború elől menekülők számára Európa kapui nyitva állnak, de a zöldhatáron illegálisan átlépő migránsokkal szemben határozottan fellép a kormány – mondta Gyopáros Alpár. – Sajnos az alaptörvény módosítás elbukott, így ezt a garanciális védelmet ma Magyarország nem tudja beépíteni jogrendjébe – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

– A bevándorlás veszélye nem egy, hanem két irányból fenyeget. Egyrészt tavaly tapasztalhattuk, hogy a Balkán felől több százezer, Magyarországon konkrétan négyszázezer ember haladt át Nyugat-Európa felé. A kormány feladata kettős: egyrészt teljesítenie kell európai uniós kötelezettségét, másrészt hazafias kötelezettségének megfelelően védenie kell az ország déli határait, amelyek egyben a Schengeni övezet határai is.
A magyar kormány először a magyar-szerb, majd a magyar-horvát határon zárta le a zöldhatárt, amelyen egyébként is illegális az átlépés. A háború elől menekülők komplex vizsgálaton esnek át: rendelkezniük kell érvényes úti okmányokkal, továbbá a hatóságok azt is ellenőrzik, hogy korábban áthaladtak-e valamilyen biztonságot nyújtó országon. Azonban a migránsok döntő többsége nem a háború borzalmai ellen menekül, és többségük olyan államokon keresztül érkezik hozzánk, ahol nyugodtan megállhatott volna.
Gyopáros Alpár beszélt az egyre bizonytalanabbá váló közel-keleti és törökországi helyzetről is. Törökországban olyan folyamatok indultak el, amelyek finoman fogalmazva sem nevezhetőek európai értelemben demokratikusnak. A törökök egyre kevésbé tartanak az európai integráció fele. – Amennyiben Törökország eltávolodik Európától, és kelet felé orientálódik, bármikor kinyithatják azt a migráns zsilipet, amelynek hatására újabb áramlás indulhat Európa felé, így újabb komoly nyomás nehezedhet a déli határra – fogalmazott az országgyűlési képviselő.
– A másik veszély a kvótatörténet. A tavalyi és idei évben milliószámra Európába érkező migránsok újraosztását tervezi az Európai Bizottság. Ez azt jelenti, hogy a családegyesítéseket követően tízezer vagy akár százezer számra érkezhetnének Magyarországra is olyan illegális bevándorlók, akik menekültstátuszt kapnak valamelyik nyugat-európai államban – folytatta. Gyopáros Alpár szerint a rendszerváltás óta soha nem látott egység jött létre a népvándorlás kérdésében, hiszen a népszavazáson 3,3 millió ember mondott egyöntetű nemet az Európai Bizottság kvótatervére. Orbán Viktor ennek következtében nyújtotta be alaptörvény-módosító javaslatát, amelyet az ellenzéki pártok egységfrontot alkotva leszavaztak.
– Sajnos a megyénk ellenzéki képviselői is ellene szavaztak az alaptörvény módosításnak. Ide tartozik a Demokratikus Koalíció csornai származású országgyűlési képviselője, Molnár Csaba és Magyar Zoltán, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei elnöke is. Ez egy egészen furcsa együttállás: a DK és a Jobbik, Molnár Csaba és Magyar Zoltán egy akolba kerültek. Ebből az következik, hogy kvótaügyben és migránskérdésben a magyar emberek csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak, mert ilyen vagy olyan okokból az ellenzék úgy látszik, hogy érdekelt a migránsok Magyarországra telepítésében – hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve: A Jobbik azzal riogatta kapuváriakat, illetve a rábaközieket, hogy a kormány migránstáborokat létesít az ország különböző pontjain, így a kapuvári volt határőr laktanyában, Miklósmajor területén is. Álláspontunk változatlan: Magyarország nem befogadó táborokat akar építeni, hanem a meglévőket is be akarja zárni. Azonban amennyiben Magyarország elbukja a kvóta- és migránskérdésben indított szabadságharcot, az lesz a következménye, hogy tízezer és százezer számra kell befogadnia az illegális bevándorlókat, és akkor ezeket az embereket el kell helyezni valahova. A legfontosabb garanciális védelem az Alaptörvény módosítása lett volna, ami a Jobbik és Magyar Zoltán szavazata alapján is elbukott. Amennyiben realizálódik a veszély és érkeznek migránsok Magyarországra, akkor nem csak a miklósmajori volt laktanyában kell elhelyezni migránsokat, hanem minden egyéb olyan településen, ahol rendelkezésre áll valamilyen üres ingatlan. Nagyon bízom benne, hogy nem jutunk el idáig és a magyar kormányzat meg tudja vívni a szabadságharcot és elérjük, hogy ne kelljen illegális bevándorlókat fogadni. Amennyiben ez mégis megtörténik, az az alaptörvényi garancia hiányában a Jobbik és a baloldali pártok lelkén szárad majd.

Beküldés dátuma: 2016. 11. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek